zervis Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam, mam problem z A-Data Vitesta EE 800+ DDR2 2x 1GB. Pamięci chodziły na 804MHz 2.1V CL4, nie podkręcane. Sprawdzałem kości pojedynczo w pierwszym slocie na płycie, memtest pokazuje średnio 4 błędy dla każdej kości (kingston 2gb 800MHz przechodzi test poprawnie). Pamięci kupiłem w sklepie ARCHE w sierpniu 2007 roku, sklep padł pod koniec 2009 roku. Opakowanie z pamięci mam, F-VAT może bym gdzieś jeszcze znalazł, ale czy na te pamięci przysługuje wieczysta gwarancja? Jeśli tak, to gdzie mam je odesłać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Próbowałeś podnieść napięcie? Przy jakim napięciu w ogóle pracują? Mam z tej serii 2x2GB i one lubią więcej voltów niż "standardowe" pamięci, typu właśnie Kingston. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zervis Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 (edytowane) Pracują chyba na 2.0-2.1V, ustawiłem 2.2V i dalej tyle samo błędów. Z drugiej strony to są kości do OC, więc na standardowym napięciu i stockowych ustawieniach powinny chodzić. Napisałem do serwisu A-Data (service@adata.com.tw) może się czegoś dowiem, bo pytałem w sklepie komputerowym czy mogę to jakoś przez ich sklep wymienić w ramach tej wieczystej gwarancji, ale koleś powiedział, że muszę je oddać tam gdzie kupiłem i tu problem bo tego sklepu już nie ma. Jakieś pomysły? edit: Na stronie A-Data jest napisane, że wszystkie pamięci RAM wyprodukowane po 2005 mają wieczystą gwarancję (na opakowaniu moich kości też jest "lifetime warranty"), ale już przy próbie rejestracji pamięci nie można wybrać daty zakupu wcześniejszej niż 2008 (u mnie 2007). Nie wiem co dalej. edit2: Dostałem odpowiedź od A-Data, przysłali formularz RMA i kazali przesłać zdjęcia kości (przód i tył) w celu potwierdzenia i przekazania dalszych instrukcji. edit3: Wszystko załatwione, tylko muszę teraz wysłać pamięci do Holandii na mój koszt, nie wiem czy mi się to opłaci. Edytowane 14 Lipca 2011 przez zervis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...