krzysiek0666 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 Witam Własnie złożyłem nowego kompa i mam problem. Jak go włączam to pojawia się czarny ekran i nic. Mam stary monitor LG Studioworks 575N. Mój config: Radek Gigabyte 6870 Ram- goodram 4gb Procesor- Phenom 955 Płyta główna- ASUS M4A 87TD Aha i jeszcze jedno Wiem że nie ten dział ale nie chce zakładać osobnych tematów. Czy wentylatory na karcie graficznej powinny się załączyć od razu? Bo u mnie się nie włączyły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 (edytowane) A zasilanie do grafy podpiąłeś ? Czemu wszystkim wydaje się, że jak po złożeniu nowego kompa nie wyświetla się obraz to jest to wina monitora ? Zresetuj Bios w płycie głównej, może nie inicjuje poprawnie sprzętu. Takie tematy pisz w podstawowych zagadnieniach. Edytowane 15 Lipca 2011 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek0666 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 Tak zasilanie do karty jest podpięte. Spróbuje z tym biosem jeszcze. Nie jest tak że od razu zwalam na monitor ale on ma 12 lat i może dlatego nie jest kompatybilny z kartą. Musiałem go podłączać przez jakiś adapter... Niedługo kupie nowy monitor to wszystko będzie jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgodzę się, że im starszy sprzęt tym więcej problemów, ale nie ma czegoś takiego jak monitor niekompatybilny z kartą, jeśli tylko ma odpowiednie złącza. Przejściówki DVI-VGA to rzecz powszechna i raczej awarie się nie zdarzają. Nie napisałeś jeszcze jaki masz zasilacz. Bios piszczy coś po włączeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek0666 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 Mam Zasilacz XFX Core PRO 550W 80+ Bios nie piszczy. Chyba jednak to wina monitora albo przejściówki gdyż w starym kompie na karcie geforce 7600gs jest tez wejście DVI więc podpiołem tą przejściówke od nowej karty podpiołem do niej monitor i tak samo nie działa a jak podepne do D-SUB to działa normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 Bios musi dać znać przy uruchomieniu jeśli masz głosniczek. Jedno piknięcie oznacza poprawną inicjalizację. Jeśli go nie ma szukaj problemu w płycie albo zasilaczu bo jak sam wspomniałeś resztę podzespołów udało Ci się wyeliminować. I nie sugeruj się tym, że "przecież komputer jest nowy", w Twojej konfiguracji nie widzę nic, co nie idzie w produkcji masowej z wyrywkową kontrolą jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...