Raqu Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam! Chciałbym się dowiedzieć jak połaczyć dwa komputery ( za pomocą routera). Bo chciałbym przerzucić zdj. System na obydwu komputerach to XP. Komputer na, który chce przerzucić zdj. jest podłączony kablem, a z którego zrzucam bezprzewodowo. Zobacz więcej: http://www.chip.pl/forum/viewtopic?tid=40720&fid=15#ixzz1T7VqIGPl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Czy oba komputery widzą się w "Moje miejsca sieciowe" ? Włącz też konto gościa na kompie na który chcesz przerzucać te zdjęcia... A firewalla wyłączasz we właściwościach konkretnego połączenia, w zakładce "Zaawansowane" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raqu Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Czy oba komputery widzą się w "Moje miejsca sieciowe" ? Włącz też konto gościa na kompie na który chcesz przerzucać te zdjęcia... A firewalla wyłączasz we właściwościach konkretnego połączenia, w zakładce "Zaawansowane" wlasnie nie mam tego a kiedys mialem. To jak to wlączyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Rozumiem, że nie masz nic z tych rzeczy które zacytowałeś ;) Uściślij... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raqu Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 zdj. chce wrzucać na komputer z którego pisze i tu jest wlaczony gosc. Chcialbym wiedziec jak mam zrobic bym mial moje miejsce sieciowe? a firewalla systemowego mam wyłączonego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Na komputerze zdalnym musisz udostępnić folder. Jeśli zdalny będzie komputer na którym te zdjęcia muszą się znaleźć, musisz ustawić możliwość modyfikacji plików. Następnie w eksploratorze widndows wpisz \\ip_ komputera_ zdalnego\np:\\192.168.0.2\i wciśnij enter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 zdj. chce wrzucać na komputer z którego pisze i tu jest wlaczony gosc. Chcialbym wiedziec jak mam zrobic bym mial moje miejsce sieciowe? a firewalla systemowego mam wyłączonego PL -> ENG -> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...