michalelo Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Coś z timmingami pogrzebać ? próbowałem na sztywno ustawić różne prędkości nie pomaga, podnosiłem troche Volty też nie pomaga. Macie może jakiś pomysł? Resetowałeś bios zworką? Jak pika, ile piknięć? Timingi spróbuj ustawić na sztywno według adaty jeśli nie pójdzie to według goodrama, spróbuj na sztywno ustawić też taktowanie? goodram potrzebuje takiego samego napięcia jak adata? W każdym razie zacznij od zresetowania biosu a później próbuj tak jak pisałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 rafal92, CR (Command Rate) ustaw na 2T i dopiero po tym włóż trzecią kość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Ustawiłem CR 2T i stałe czasy pamięci według SPD obu pamięci czyli 800Mhz 5 5 5 18 23 2T i nie pomaga macie jakiś pomysł czy może jednak po prostu zrezygnować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 A sprawna jest ta nowa kość? Samodzielnie działa bez problemu, Goldmemory przechodzi, Hyperpi liczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 czy goldmemory przechodzi i hyperpi liczy to nie mierzyłem ale na niej samej komp chodzi normalnie i w połączeniu z jedną kością A-daty też chodzi, nic sie nie wiesza wszystko stabilnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Sprawdź wersje swojego biosu i ewentualnie zaktualizuj http://www.biostar.c...php?S_ID=164#dl . Jeśli to co podałem w linku to na pewno Twoja płyta. Możesz spróbowac też wersji beta Edytowane 14 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 zaktualizowałem do wersji beta i nadal lipa... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Pilnuj aby zawsze było CR 2T, podnieś też napięcie pamięci na 2V, można też spróbować podnieść Vcpu o 0,1V (to w cpu jest wbudowany kontroler pamięci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 Przepraszam że nie pisałem przez tydzień ale nie było mnie w domu, jestem studentem i tylko w weekendy jestem w domu, niestety podniesienie pamięci nic nie pomogło, wydaje mi się ze chyba jednak nic nie wskóram i najlepiej jak a-daty sprzedam i kupie jakieś 2x kingstony lub goodramy może to będzie rozwiązanie? Bo raczej nie tkwi w tym wina że jest 2x1GB + 1GB zamiast 2x1GB plus 2x 512MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...