Skocz do zawartości
blade1989

Karta graficzna geforce gts 450

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , kupiłem kartę graficzną geforce gts 450 oc + nowy zasilacz xilence 500V , lecz po kupnie nowej karty atrybuty spadły ponieważ w grach odczuwam gorszy spadek fpsów niż było to na mojej starej karcie graficznej geforce 8600 gt .

Mój pc:

Athlon 4400+ X2 64

DDR2 - 2GB

Geforce gts 450 oc

Płyta: Gigabyte AN52

System: Windows 7

Temperatury:

GPU 39 w grach dochodzi do max 60 + jest bardzo gorąco w pokoju

System 40

CPU 51

AUX 50

HD0 43

Temp1 48

Core 28

czy mogę coś z tym zrobić poprzez zainstalowanie starszych sterowników , ponieważ mam najnowsze a znajomy doradził mi iż karta jest za nowa do danego procesora i żeby zainstalować starsze sterowniki .

Edytowane przez blade1989

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniejsza wydajność może być efektem starych sterowników lub nowych sterowników :damage_wall: Jeśli siedzą stare to mogą powodować takie kwiatki, a jeśli są nowe to mogą za bardzo obciążać procesor i masz tego efekty. Tak czy inaczej Xilence to wyrób zasilaczopodobny a procesor jest stosunkowo słaby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze co bym zmienił to zasilacz. Twój obecny jest na czarnych listach, w każdej chwili może on ulec awarii, a razem z nim spali się jeszcze kilka podzespołów.

Poza tym procesor jest trochę za słaby do tej karty.

zasilacz nówka , znajomy mi doradził ze go ma i sprawuje mu się bardzo dobrze , ma tą kartę co ja tylko resztę lepszą . 200zł prawie za niego dałem także nie stać mnie teraz na nówkę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy co powie znajomy gdy za sprawą zasilacza spali Ci się kilka podzespołów. Poniżej czarna lista, na której wyraźnie widnieje marka Twojego zasilacza:

Czarna lista zasilaczy i Renomowane marki zasilaczy

Edytowane przez BlackMachine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy co powie znajomy gdy za sprawą zasilacza spali Ci się kilka podzespołów. Poniżej czarna lista, na której wyraźnie widnieje marka Twojego zasilacza:

Czarna lista zasilaczy i Renomowane marki zasilaczy

a widziałeś kiedyś taki zasilacz żeby pociągnął za sobą kilka podzespołów ? bo ja nie bardzo , a poza tym nie miałem więcej pieniędzy na jakiś wypasiony zasilacz za 400zł. A poza tym tych zasilaczów na czarnej liście jest z 100 ... A po 3 mam dobre temperatury czyli narazie wyrabia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze przyznam, że z Xilencem się jeszcze w takim przypadku nie spotkałem. Ale z innymi pokroju Tracera czy innymi podobnymi wiele razy. Najczęściej spala się zasilacz i płyta główna, czasem także kilka innych podzespołów. Dobry zasilacz można kupić już za 150 zł, a taki już naprawdę dobry za 200-250 zł. Nie mówię tu o Enermaxach czy Seasonicach za kilkaset zł. Te niby 500W na tabliczce tego Xilence ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Jego rzeczywista moc to może 300W.

No cóż, jak spali Ci się ten zasilacz, a razem z nim płyta główna, procesor i karta graficzna to wtedy zobaczymy.

Edytowane przez BlackMachine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc jeżeli nie umiesz mi pomóc to po co piszesz o tym zasilaczu ...

btw: mam dużo kolegów co używa ten zasilacz i są bardzo zadowoleni i nie narzekają , także pierw przetestuj daną część a później się wypowiadaj.A jutro pójdę i sprawdzę miernikiem ile mam W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, o zasilaczu wiemy wszystko, nie wiemy więcej wiedzieć. Od tej chili dyskusja skupia się na wydajności grafiki.

A więc jak już usłyszałeś, jeden problem to nowe sterowniki, które stawiają większe wymagania procesorowi. Co możesz więc zrobić? Zmienić system na Windows XP i sprawdzić czy tam odczujesz poprawę.

Inna sprawa, jeśli ustawisz w grze detale wg profilu, np wysokie, mogą to być zupełnie inne ustawienia przy gf8600 a inne przy gts450 ze względu na obsługę innego DirectX. Ustaw detale na minimum i sprawdź.

blade1989 tylko nie bierz się za mierzenie ile zasilacz ma W. Dobrze radzę.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, o zasilaczu wiemy wszystko, nie wiemy więcej wiedzieć. Od tej chili dyskusja skupia się na wydajności grafiki.

A więc jak już usłyszałeś, jeden problem to nowe sterowniki, które stawiają większe wymagania procesorowi. Co możesz więc zrobić? Zmienić system na Windows XP i sprawdzić czy tam odczujesz poprawę.

Inna sprawa, jeśli ustawisz w grze detale wg profilu, np wysokie, mogą to być zupełnie inne ustawienia przy gf8600 a inne przy gts450 ze względu na obsługę innego DirectX. Ustaw detale na minimum i sprawdź.

blade1989 tylko nie bierz się za mierzenie ile zasilacz ma W. Dobrze radzę.

więc tak gram w league of legends czy ustawie low czy very high to nie ma różnicy tylko ilość klatek to 30-60 , na starej karcie miałem więcej , a co do windowsa to win 7 nie zabiera dużo więcej ramu niż win xp , a nawet miałem taki przykład że na starym laptopie zainstalowałem win7 i laptop chodził o wiele wiele lepiej niż win xp , win 7 sam potrafi się dopasować do sprzętu , na starej grafice zrobiłem format z win 7 na win xp to w grze miałem 8-30 klatek . btw: jutro dodam jeszcze kostke gigową ramu . I na 7 starczy spokojnie (Chociaż to że win7 bardzo dużo wymaga, jest dla mnie troche chore bo użytkuje go od bardzo dawna i jestem zdania że win7>xp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pisałem o tym, że W7 potrzebuje więcej ramu czy innych zasobów. Pisałem, że sterowniki od nVidia pod W7 "żrą" procesor. Wszędzie w sieci jest głośno, że pod cpu dwurdzeniowe lepiej brać karty ATI niż nvidi.

Używaj opcji "Dodaj odpowiedź" lub "Szybka odpowiedź". Cytowanie w całości postu bezpośrednio poprzedzającego zaśmieca forum.

http://nvision.pl/2-rdzeniowy-procesor-i-karta-graficzna-NVIDIA-GeForce-Nigdy--Articles-430-ndetails-1.html

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra mniejsza z tym co się z czym nie łączy już kupiłem to co kupiłem , potrzebuje tylko pomocy czy da rade coś z tym zrobić , nie będę kupował jeszcze raz nowych rzeczy , bo mnie teraz na to nie stać i muszę się cieszyć z tego co mam . Poprostu denerwuje mnie tylko to że mam gorsze wyniki niż na starej karcie graficznej i chcę się dowiedzieć czy można coś z tym zrobić i co jest tego przyczyną .

Widzę w tym artykule że sterowniki do win7 są gorsze niż do xp . tylko zastanawiam się czy jest możliwość zrobienia czegoś innego , bo win xp jest dla mnie porażką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi