mapryl Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Witam posiadam router linksys cisco WRT120N , używam go do łączenia się z netem przez ps3 które jest w sąsiednim pokoju za ścianą - odległość jakieś 5-6m. Połączenie jest, i nagle potrafi "zerwać" się nawet na sekundę i jest dalej. niestey mnie wyrzuca z serwera. Czy musi tak być? Nie da się z tym nic zrobić? Na PS3 pokazuje praktycznie 100% dostępności sygnału ;/ Są jakieś programy ustawienia albo coś co może ten problem wyeliminować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Pokaż "Advanced Wireless Settings" z routera... Masz jakieś inne sieci wifi w poblizu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapryl Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Mieszkam w bloku więc wykrywa mi z 5-7 sieci w sumie. Jak mogę sprawdzić Advanced Wireless Settings ?? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Musisz zalogować się na router (192.168.1.1 jest standardowo) i tam masz te ustawienia, możesz też spróbować zmienić kanał na którym działa wifi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Użyj programu inSSIDer 2 żeby sprawdzić jakie kanały są zajęte (wrzuć screena), później ustawisz najoptymalniejszy kanał u siebie na routerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam Od czasu do czasu mam podobny problem. Takie swoiste zacinki. Dołącza screena z tego programu powyżej. Moja to Ksiaznica :D Czasem jest tak, a czasem tak. vnet35b7f9 sobie tak skacze. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie :D Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez rudy 102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Możesz wrzucić screena z zakładki 2,4GHz Channels? Będzie łatwiej to zinterpretować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Dodałem do tamtego postu dwa screeny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ustaw sieć tak żeby działała tylko na kanale 2gim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...