Marcio78 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 kupilem niedawno wlasie ten procesor i mam takie pytanko:otoz w CPU-Z pokazuje mi ,ze domyslne napiecie tego procka w stresie wynosi 1,36-7 (procek minimalnie podkrecony do 2840 mhz)i czy takie napiecie nie jest aby za duze?? dodam ,ze przy domyslnym napieciu (1,37) prockek nie chce sie pokrecic nawet do 3200mhz. Aha moja plyta glowna to Foxconn P35A-S,a pamieci Kingston hyper-x ddr2 1066 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Mój q8400 przy takim napięciu lata na 3,5-3,6ghz ;P a napięcie domyślne to 1.25 ... Edytowane 8 Sierpnia 2011 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 wiec jakim cudem moj moze miec napiecie 1,37?? w spoczynku napiecie wynosi jakies 1,2 a zegar wynosi 2133 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Moze dlatego ze CPU-Z źle zczytuje napięcia ? Nie sugeruj sie takim programem , najlepiej sprawdz miernikiem albo chociaz w biosie. Np. U mnie na starym E5200 jest niemal 1.4V a w CPU-Z 1.23V , a na i5 pokazuje już dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 hmm nie tylko cpu-z pokazuje takie napiecie ,rownierz program OCCT a biosie jest okolo 1,4. Pytanie moje: jakie powinno byc domyslne napiecie na cpu w tym procku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Prawie na pewno mniejsze, vidy byly na poziomie 0.8500V-1.3625V . Chodz te powyzej 1,3 były rzadko spotykane. Chyba w core temp jest pokazywany vid (standardowe napiecie). Moze masz za wysokie taktowanie pamieci po OC i temu byl niestabliny ? Edytowane 8 Sierpnia 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 moze byc cos nie tak z biosem ale mam wgrany najnowszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...