wojokamil Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam, mam problem z odczytywaniem przez moj komputer pamieci Good Ram DDR3 4 GB (2x2GB)/1333MHz PC3-10600 CL.9 jako dual chanel. Płyta główna to: Asus P7P55D Intel P55 LGA1156 pamięć podpięta jest w niebieskie sloty, co wg User Guide powinno dać owy efekt DC. Niestety przełożyć w czarne i sprawdzić nie dam rady z uwagi na spory SilentiumPC Fortis HE1225 ... screen z CPU-Z co zrobić, by działało jak należy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) ile ramu widzi system (nie cpuz) ? Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez Raptor 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojokamil Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 ile ramu widzi system (nie cpuz) ? dzięki Twojemu poprzedniemu postowi przyjrzałem się sprawie. podłączyłem jeden do czarnego jeden zostawilem w niebieskim, lecz wciąż był ten sam problem. Komputer widział cały czas 4gb pamięci. Pomyślałem, że po prostu zamienie miejscami kości, choć czysto teoretycznie znaczenie to powinno nie mieć... Miało. Po zamienieniu kości miejscami w niebieskich slotach wykryło mi tryb dual channel. Problem rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...