Skocz do zawartości
Qur'aK

SB X-Fi Fatal1ty XtremeGamer - PRZERWANIA ! :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z przerywajacym dzwiekiem karcie dzwiekowej "SB X-Fi Fatal1ty XtremeGamer Pro FPS". Zakupilem kabel coaxialny Toslink i odblokowalem ENCODERY Dolby Digital i DTS poczym podlaczykem dzwiek tym kablem do zestawu Logitech Z5500. Wszystko jest fajnie,

dzwiek wymiata ale przerywa mi co jakis czas na sekunde lub dwie w nieregularnych odstepach czasowych.

Na poczatku myslalem ze to wina sterownikow(oj tyle co sie nainstalowalem:/) albo glosnikow ale odkrylem ze

te przerwania sa spowodowane skokami napiecia w sieci(nie wiem jak inczej to fachowow nazwac).

Jak np. wlacze swiatlo w pokoju czy jakie kolwiek inne urzadzenie podczas grania muzyki albo grania w jakas gre

czy filmu przerywa (!!??). Nie kumam akcji. Denerwuje mnie to i nei wiem jak temu zapobiec. Dziwne to jest

i tak sie zastanawiam czy to przypadkiem nie jest wada mojej karty dzwiekowej. Ma ktos jakies pomysly czemu tak sie dzieje ??

Zaznaczam tylko ze tak sie dzieje na gdy puszcza dwek przez wyjscie DIGITAL na kodowaniuj dzwieku Dolby Digital lub DTS. Na ustawieniu

analogowym nie dzialo sie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi