F4lkon Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Witam, od 2 lat posiadam tego netbook-a ale od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą systemu, gdyż ten ma w sobie oryginalnego Windowsa 7 i "muszelka" strasznie się muli :(, uruchomienie systemu to jedna masakra i praca na nim jest druga masakrą :(. Netbook ma 2 GB RAM-u więc nic dziwnego, że się muli ... ale aż TAK ??? Co mi polecicie ? Pozbyć się W7 i zainstalować np. XP ? CO ze sterownikami do niego po reinstalacji, tzn. jakie główne stery będę potrzebował ? Wiem, że Ubuntu 11.04 jest polecany :), ale kurcze nie bardzo znam Linux-a i nie wiem jak sobie poradzę z konfiguracją, sterownikami i WiFI :(. Z początku pracował w miarę dobrze, jak na 2G RAM i Win 7. Teraz jest koszmar. W Menedżerze zadań pokazuje mi prawie cały czas 100% CPU (95-99%) i 69 procesy a pamięć 750MB, ciężko mu znaleźć sieć WiFi :(. Włączyłem efekty wizualne: system dostosowuje dla najlepszego wyglądu i nie widzę poprawy. Co jeszcze mogę zrobić aby ten maluch zaczął jakoś chodzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Skierować się tu Centrum Bezpieczeństwa - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne ewidentnie masz jakieś ciach!o w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...