Skocz do zawartości
slayne

9100 i 60 Hz ale w win98

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

pewnie zaraz dostane po głowie ze juz taki topic był i w ogole ale poczytajcie go do konca

mam winde 98 se

nie przeinstalowałem po zmienia karty wczesniej był gf2pro winfasta na 40.72 (odinstalowane)

zainstalowałem catalysty 3.4

i w windzie miałem 60 hz

potem poszły w ruch programiki do radków

zadziałał rade tweak ale tylko cześciowo

bo w windowsie mam juz normalne odświeżanie ale w grach nadal 60 hz

a wczesniej było tak ze nawet ustawiałem na 100 i pisało ze jest 100 a dawało 60 hz

ps czy wynik 7989 jest ok w 3dmark2001

mam razie mam xp1700@1830MHz(11x166) i radek nie krecony sapphire 9100

pozdro Slayne

ps ja w podpisie dodac linka bo na razie wychodzi mi takie cos co widac na dole :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello.

Ja bym widział dwa miejsca gdzie należałoby luknąć.

1. zainstaluj stery do monitora, jeżeli takowe będą, ja na moim LG 700B, przed instalacją miałem 60HZ, po instalacji monit dobrze komunikuje się z kartą i wstawia mi odpowienie odświeżanie.

2. Do tego czy w opcjach karty masz zaznaczone optymalne odświeżanie, czy na sztywno spróbuj dać wyższe. Przy okazji zobacz czy masz odptaszone wykrywanie monitora P&P, po instalce sterów Win powinien poprawnie pobierać dane o odświeżaniu dla danej rozdziałki.

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi