konrad12601 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) witam,mam problem z dzwiekiem.moja plyta to asus p5k pro,na niej zintegrowana karta muzyczna realtek alc883.po instalacji systemu i sp3,w ktorym jest juz poprawka kb888111,zainstalowalem sterowniki do dzwieku.ustawilem na wyjscie w panelu realteka na "6ch" ,gdyz mam glosniki 5.1.podlaczylem glosniki,i tu moj problem.w zakladce wejscie/wyjscie audio jest taki panel do testowania glosnikow ,czy dobrze sa podlaczone.w plyte glowna dobrze podlaczylem,ale gdy testuje w tym panelu to normalnie dzialaja mi tylko lewy i prawy przedni glosnik.gdy naciskam zeby dtwarzalo muzyke z tylnych lewego i prawego i centralnego,to wtedy ta muzyczke odtwarza mi na wszystkich glosnikach,nie umiem tego ustawic zeby poszczegolne glosniki graly.zwaizany jest tez z tym problem gdy np w wmp slucham muzyki,to ona gra we wszystkich glosnikach,ale strasznie trzeszcza te glosniki,w filmach tak samo.Gdy kiedys instalowalem system od nowa i sterowniki to cos mi sie udalo zrobic zeby nie trzeszczaly i zeby muzyka dobrze grala,tylko nie pamietam co.wiem ze napewno problem jest w sterownikach,isntalowalem juz te ze strony asusa,ze strony realteka i nic nie pomoglo,nadal trzeszcza.macie jakeis pomysly? ps.dodam tez,ze w panelu sterowania w dzwieki i urzadzenia audio przyspieszanie sprzetowe mam ustawione na ograniczone,gdy zmienie na pelne to po ponownym uruchomieniu systemu nadal jest ograniczone Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez konrad12601 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad12601 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 pomoze ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad12601 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 rozwiazalem problem,ponowna instlacja sterownikow,instalacja poprawk ikb888111,temat do zamkniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...