Skocz do zawartości
Chappi

Netbook Samsung n145 - Autostart na świeżym systemie/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam netbooka Samsung N145. Zawsze po postawieniu nowego systemu (WIN XP) są problemy z uruchamianiem, dokładniej, komputer włącza sie normalnie pokazuje się pulpit, uruchamiają się aplikacje. Nagle wszystko jest niby załadowane. Na pierwszy rzut oka można powiedzieć, że jest ok, ale widać, że nie wszystkie programy sie uruchomiły wraz z systemem. Brakuje min. ikon od karty sieciowej Lan i karty WIFi. Po otwarciu mojego komputera, pokazuje się nieszczęsna "latareczka". System nie widzi jakby partycji w moim komputerze. Nagle po około minucie (może nawet ponad) reszta programów się uruchamia, pokazują się kontrolki od sieci, komputer łączy się z wifi i wszystko wraca do normy, W moim komputerze juz widać wszystkie partycje.

Pytanie - Co jest nie tak ? Jak mogę to rozwiązać ? W autostarcie nie mam raczej śmieci, jest Nod32, daemon tools, i pare prog, samsunga. Posiadam WIN XP SP3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaw system w trybie AHCI, powinno być normalnie. Musisz zintegrować sobie programem nlite sterownik sata ich9, żeby instalator widział dysk.

Identyczne sytuacje często mają miejsce w asusach s96s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie jakiś program łapie errora i system przez minutę próbuje ratować sytuację. Tak miałem ze sterownikiem bądź jakimś programem śmieciowym do urządzenia wielofunkcyjnego.

Wyłącz wszystko co masz w autostarcie i sprawdź czy da się wejść w mój komputer. Następnie włączaj po jednym lub po dwa-trzy programy i sprawdzaj kiedy powraca problem.

Nie wykluczone, że w podglądzie zdarzeń będzie widać jakiś błąd a następnie przez minutę bezczynność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi