ponuk Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Witam, chciałbym kupić laptopa do zabawy i pracy, w sumie jak najlepszego bo będzie miał mi służyć przez dłuższy czas. W wyborze trochę się gubię, druga kwestia, że wiele osób daje mi zupełnie sprzeczne opinie :P Jak myślicie, który z nich byłby najodpowiedniejszy ACER Aspire 5750G ACER TravelMate 5742G Acer Aspire 5552G-N974G75Mnkk Asus K53SV Jeżeli chodzi o pierwszą grupę przekonuje mnie dołączony Win 7 do obu, nie mam pojęcia czy warto inwestować z kolei w procesor 2,5 lub kartę graficzną 2GB, opinie niektórych mówiły, że karta 1GB w zupełności wystarczy przy takiej rozdzielczości a 2,5 wcale nie gwarantuje, że będzie szybszy. W drugiej grupie nie ma dołączonego systemu operacyjnego, ale te laptopy były mi polecane ze względu na procesor w Acerze lub po prostu jakoś w Asusie :P Jakby ktoś mógłby doradzić w wyborze lub mógłby polecić jakiś inny komputer (do 2300) to będę bardzo wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 http://www.x-kom.pl/p/67705-notebook-laptop-15,6-asus-k53sv-sx045-i5-2410m-4gb-500-dvd-rw.html chyba do 2300 to nic wiecej nie znajdziesz. B.d procesor, wystarczajaca karta graficzna, 4gb ramu i dysk 500gb. 4gb ramu wystarcza Ci spokojnie, lepiej zainwestuj w lepszy dysk w lapku np 7200obr albo ssd :) a 500 zostaw na magazyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuk Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Który procesor byłby bardziej wydajny 4x2,2 czy 2x2,3? I co z tą kartą? Na serio nie opłaca się kupować 2GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) intel ma HT wiec 4 watki na 2 rdzeniowym procku. dodatkowo posiada TURBO na 2.9 Ghz. 4 rdzeniowy prosesor amd jest porownywalny do niezbyt wysoko takotwanego i5 intela. wiec mysle ze to roznica powinna byc na korzysc intela mino 2 rdzeni. ale za to nowszej i usprawnionej architektury i5 sandy b. nawet na baterii powinien dluzej dzialac. http://www.notebookcheck.pl/Intel-Core-i5-2410M.46231.0.html do karty 2gb nie oplaca sie. nie bedzie zadnej roznicy. druga sprawa. asus jest lepszy jakosciowo niz acer. pozatym maja dobry serwis. Edytowane 1 Września 2011 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuk Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Czyli rozumiem, że ten Asus będzie właściwszy niż ten acer TravelMate, którego dałem na początku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...