Skocz do zawartości
ponuk

Wybór laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym kupić laptopa do zabawy i pracy, w sumie jak najlepszego bo będzie miał mi służyć przez dłuższy czas. W wyborze trochę się gubię, druga kwestia, że wiele osób daje mi zupełnie sprzeczne opinie :P

Jak myślicie, który z nich byłby najodpowiedniejszy

ACER Aspire 5750G

ACER TravelMate 5742G

Acer Aspire 5552G-N974G75Mnkk

Asus K53SV

Jeżeli chodzi o pierwszą grupę przekonuje mnie dołączony Win 7 do obu, nie mam pojęcia czy warto inwestować z kolei w procesor 2,5 lub kartę graficzną 2GB, opinie niektórych mówiły, że karta 1GB w zupełności wystarczy przy takiej rozdzielczości a 2,5 wcale nie gwarantuje, że będzie szybszy.

W drugiej grupie nie ma dołączonego systemu operacyjnego, ale te laptopy były mi polecane ze względu na procesor w Acerze lub po prostu jakoś w Asusie :P

Jakby ktoś mógłby doradzić w wyborze lub mógłby polecić jakiś inny komputer (do 2300) to będę bardzo wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.x-kom.pl/p/67705-notebook-laptop-15,6-asus-k53sv-sx045-i5-2410m-4gb-500-dvd-rw.html

chyba do 2300 to nic wiecej nie znajdziesz. B.d procesor, wystarczajaca karta graficzna, 4gb ramu i dysk 500gb.

4gb ramu wystarcza Ci spokojnie, lepiej zainwestuj w lepszy dysk w lapku np 7200obr albo ssd :) a 500 zostaw na magazyn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

intel ma HT wiec 4 watki na 2 rdzeniowym procku. dodatkowo posiada TURBO na 2.9 Ghz.

4 rdzeniowy prosesor amd jest porownywalny do niezbyt wysoko takotwanego i5 intela. wiec mysle ze to roznica powinna byc na korzysc intela mino 2 rdzeni. ale za to nowszej i usprawnionej architektury i5 sandy b.

nawet na baterii powinien dluzej dzialac.

http://www.notebookcheck.pl/Intel-Core-i5-2410M.46231.0.html

do karty 2gb nie oplaca sie. nie bedzie zadnej roznicy.

druga sprawa. asus jest lepszy jakosciowo niz acer. pozatym maja dobry serwis.

Edytowane przez gronio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi