Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Patrząc na Twoje wyniki w 3d marku to nie masz za bardzo co się przejmować że Twój GeForce nie chce się bardziej kręcić. Tu bym się kłócił - tyle to ja mam na niekręconym procu 8) Niekręcony procek :) tylko jaki...tyle co mój kręcony. Grafa widzę podobna, inne stery i płyta główna. A 1,3k pkt różnicy :( zmieniam zdanie: proc taki jak mój :) tym gorzej dla mnie :D Choć z pewnością ramu 2x więcej i lepiej przetaktowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Spokojne panie major , ze mnie nie jest taki straszny bystrzak :) Ależ ja jestem niewiarygodnie spokojny :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 zmieniam zdanie: proc taki jak mój :) tym gorzej dla mnie :D Choć z pewnością ramu 2x więcej i lepiej przetaktowany Tamten wynik jeszcze dla 512 RAMu. Tu ( LINK ) masz linka do wyniku na 2,4GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 w takim razie Dares polecam zaryzykować z innymi sterownikami , popsuć coś w biosie -u mnie poskutkowało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Tamten wynik jeszcze dla 512 RAMu. Tu ( LINK ) masz linka do wyniku na 2,4GHz Ja przy normalnym ustawieniu wyciągałem maks 10,8k !!! Aż 2k róznicy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 w takim razie Dares polecam zaryzykować z innymi sterownikami , popsuć coś w biosie -u mnie poskutkowało :) stery zmieniam i kombinuje cały czas. Myślę o większym puszczeniu pamiątek, ale temat timingów jest mi całkowicie obcy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 w takim razie Dares polecam zaryzykować z innymi sterownikami , popsuć coś w biosie -u mnie poskutkowało :) stery zmieniam i kombinuje cały czas. Myślę o większym puszczeniu pamiątek, ale temat timingów jest mi całkowicie obcy :D Mi coś tam się obiło o uszy kilka razy o te timingi , jakoś się tam obliczało ile pamięci mogą wycisnąć tylko nie bardzo pamiętam jak to się robiło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Mi coś tam się obiło o uszy kilka razy o te timingi , jakoś się tam obliczało ile pamięci mogą wycisnąć tylko nie bardzo pamiętam jak to się robiło A zgłębienie tej wiedzy może być kluczem do sukcesu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Mi coś tam się obiło o uszy kilka razy o te timingi , jakoś się tam obliczało ile pamięci mogą wycisnąć tylko nie bardzo pamiętam jak to się robiło W timingach jest prosta zasada - im niższe tym lepsze. Niestety mam jednego Kingsona a dwie noname i timingi na "by SPD" (czyli nędza), ale obniżając taktowanie pamięci i zmniejszając timingi wyniki się zmieniają, choć bardziej PCMarka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 jeszcze jedno i się zwijam , już dawno po dobranocce :) , u mnie najlepsze wyniki miałem na detonatkach 40.72 pozdro , wysokich wyników życzem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Wy tu macie pentiaki po 3Ghz 8O a ja sobie na antku 2,2Ghz spokojnie 14k wyciagam :D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 jeszcze jedno i się zwijam , już dawno po dobranocce :) , u mnie najlepsze wyniki miałem na detonatkach 40.72 pozdro , wysokich wyników życzem oj ile tych Detków było.... Teraz też mam 40.72, ale najlepsze miałem na 44.03... pamietam czasy 6.31. Te dopiero wymiatały :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Wy tu macie pentiaki po 3Ghz 8O a ja sobie na antku 2,2Ghz spokojnie 14k wyciagam :D 8) tyle, że grafa i pamiątki podkręcone do granic wytrzymałości :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ja przy normalnym ustawieniu wyciągałem maks 10,8k !!! Aż 2k róznicy :(Włąśnie coś strasznie cienko. Raczej będzie to wina sterów, ustawienia pomięci nie dadzą więcej jak 3%. 10,5k mam na niepodkręconym procku 1533MHz i karta na 275/554. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Grinch --> 200MHz, 250/513@320/621, AGP8x i dobre pamięci - efekty muszą być. Mnie to nie dziwi wcale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ja przy normalnym ustawieniu wyciągałem maks 10,8k !!! Aż 2k róznicy :(Włąśnie coś strasznie cienko. Raczej będzie to wina sterów, ustawienia pomięci nie dadzą więcej jak 3%. 10,5k mam na niepodkręconym procku 1533MHz i karta na 275/554. Pozdr. sterów, a może SiS 655 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Wy tu macie pentiaki po 3Ghz 8O a ja sobie na antku 2,2Ghz spokojnie 14k wyciagam :D 8) tyle, że grafa i pamiątki podkręcone do granic wytrzymałości :D No niby tak ale to jest P4 8O 3Ghz 8O a nie antek za 250zł :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Grinch --> a jak tam PCMark - i darujmy sobie kolejne gadanie o cenach i wyższościach jednego nad drugim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Wy tu macie pentiaki po 3Ghz 8O a ja sobie na antku 2,2Ghz spokojnie 14k wyciagam :D 8) tyle, że grafa i pamiątki podkręcone do granic wytrzymałości :D No niby tak ale to jest P4 8O 3Ghz 8O a nie antek za 250zł :lol: :lol:Coś nie tak, wydaje mi się ze na takim konfigu 14-15k powinien mieć. A może do tego sisa są jakieś stery typu SIS AGP Driver do SIS 735. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Grinch --> a jak tam PCMark - i darujmy sobie kolejne gadanie o cenach i wyższościach jednego nad drugimPC mark neiwiem nie bawiłem się tym :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Grinch --> a jak tam PCMark - i darujmy sobie kolejne gadanie o cenach i wyższościach jednego nad drugimHDD masz słabe, a z resztą to ja mogę pobiegać. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Coś nie tak, wydaje mi się ze na takim konfigu 14-15k powinien mieć. A może do tego sisa są jakieś stery typu SIS AGP Driver do SIS 735. Pozdr. Mam najnowsze SiS AGP Driver 1.16a :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Witek_p --> HDD to ja mam wręcz nędzne - marna Baracuda IV A co do 15k - niewielu się to udało (jedynie na niewiarygodnie wykręconych kartach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 HDD to ja mam wręcz nędzne - marna Baracuda IV to jestem lepszy....mam je dwie. Już dawno myślałem o 8 megowych Caviarach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Witek_p --> HDD to ja mam wręcz nędzne - marna Baracuda IV A co do 15k - niewielu się to udało (jedynie na niewiarygodnie wykręconych kartach) Ja też mam BIV i wynik to ok. 1000. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 HDD to ja mam wręcz nędzne - marna Baracuda IV to jestem lepszy....mam je dwie. Już dawno myślałem o 8 megowych Caviarach :) He, he - "Chcesz wiecej - look'nij na WWW" - też mam dwie, tylko druga jeszcze gorsza (5400RPM) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 He, he - "Chcesz wiecej - look'nij na WWW" - też mam dwie, tylko druga jeszcze gorsza (5400RPM) wszystko widziałem....łącznie z kotami :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ja też mam BIV i wynik to ok. 1000. Pozdr. Nie chcę kłamać,ale dziś zapuszczałem PCMark'a i miałem coś koło 1500 pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Jakoś i tak na dyski nie narzekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Witek_p --> HDD to ja mam wręcz nędzne - marna Baracuda IV A co do 15k - niewielu się to udało (jedynie na niewiarygodnie wykręconych kartach) Ja też mam BIV i wynik to ok. 1000. Pozdr. Ja mam skromnie 980 punktów 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...