Skocz do zawartości
kyo22

ESI Juli@ z Win 7 x64 - problem ze zmiana latencji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otoz po zmianie windowsa na 7 x64 mam problem z karta muzyczna ESI Juli@

Zainstalowalem do niej najnowsze sterowniki, przeznaczone na 7 x64

Poczatkowo ustawiona latencja na 256 sample nie robi krzywdy, dziala wszystko

Gdy chce wlaczyc DAW i porobic w nim komforotwo muzyke, zmieniam na 2048 i jest nadal ok Muzyka w DAW dziala

Jednak problem zaczyna sie, gdy koncze prace w DAW i zamierzam przestawic latencje z powrotem na 256 Niestety nie moge tego uczynic, wywala komunikat "MME Multi channel is running! Please stop and closeit and then try again" Oczywiscie wszelkie audio mam wylaczone i nie wiem gdzie szukac winowajcy Aby odsluchac mp3 czy chociazby klipy na youtube'ie musze ponownie uruchomic komputer...

Czy jest na to jakis sposob?

Poczatkowo wylaczajac opcje w Trybie wylacznosci "Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wylacznej ochrony nad tym urzadzeniem" i "Nadaj priorytet w trybie wylacznosci" dawalo dobry efekt Ale po wyjsciu z z zaawansowanego projektu, nastepuje blokada Nawet dochodzi do zawieszania niektorych programow typu GG na przyklad

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi