kekq Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Witam, Mój sprzęt: intel i5 2500k 3.3ghz msi P67A-C45 GTX 560 Ti hawk XFX Core 550W (nic nie podkręcane) Dzisiaj na moim komputerze pojawił się dziwny problem, mianowicie po restarcie komputera nie uruchamia się on, ale zatrzymuje się zaraz po wyświetlenia logo płyty głównej. Na czarnym ekranie mryga tylko biała pozioma kreska (w lewym górnym rogu ekranu). Może tak stać cały czas i nic się więcej nie stanie. Próbowałem użyć bootowalnego pendriva z windowsem 7 w celu naprawy systemu, ale tutaj pojawia się kolejny problem. Po ustawieniu w biosie rozruchu z USB wyskakuje komunikat "brak pliku NTLDR, ctrl+alt+delete aby zrestartować". Czytałem już na różnych forach o tych problemach, ale na problem z migającą kreską ludzie odpowiadali tym, aby bootować dvd/usb z systemem i naprawić problem (co u mnie nie działa). Wiem też, że plik NTLDR jest to plik odpowiadający za start systemu, ale ludzie, którzy mieli z tym problem nie doświadczali tych obu problemów na raz. Proszę mi poradzić co mogę w tej sytuacji zrobić? Komputer za każdym razem przestaje się włączać w tym samym momencie, a podczas próby bootowania USB zawsze wyskakuje komunikat "brak pliku NTLDR" Liczę na waszą pomoc, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 NTLDR jest odpowiedzialny za start systemu ale nie W7 tylko XP(Srv2003/2000). Masz zle przygotowanego pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...