turzol Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Mialem ostatnio troche problemow z moja Barka IV 40GB. Pisalem o tym na forum. Wyskakiwaly uszkodzone sektory...usunalem partycj, zalozylem na nowo i problem zniknal.....niestety nie do konca... Zauwazylem ostatnio taka dziwna rzecz: Siedzialem na Emule i sluchalem mp3 nagle muza zaczyna przerywac i caly komp zwolnil maksymalnie :( Wiec reset, ale komp b.dlugo sie uruchamia...patrze nie ma DMA tylko tryb PIO :( Nie dalo sie za cholere tego ustawic. Zainstalowalem wiec Intel Application Accelerator i DMA znow jest :wink: Ale kazdorazowe uruchomienie Osiolka konczy sie mieleniem dysku i spowolnieniem pracy....Wiec wlaczylem scandiska zeby wykryl bad-sectory....ku mojemu zaskoczeniu scandisk nie chcial ukonczyc testu :!: Wywala Blue Screena przy sprawdzaniu wolnego miejsca :( No to postanowilem sprawdzic hdd programem Sea Tools od Seagate'a - ten podczas Quick Testu wywala takie cos: Physical Drive Error... Co to do cholery jest :?: Ponadto nie da sie wykonac defragmentacji....wywala blue screena z informacja: Driver_irql_not_less_or_equal ............................................. .............................................. IdeChnDr.sys Aaaa jeszcze zeby bylo ciekawiej wywala 112KB uszkodzonych sektorow :evil: Jestem w kropce bo nie wiem co robic....nie moge z Osiolka korzystac....a mam pliki na ukonczeniu. Co radzicie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Physical Drive Error... - czyli blad fizyczny. Uszkodzony dysk. Serwis jak masz gware. A wczesniej zgrywaj co sie da na cd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 dokladnie da potwierdzenia jesli dysk obsluguje smarta to moesz speedfanem odczytac stan hdd - gzdies na forum tutaj bylo o tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...