Skocz do zawartości
turzol

Baracuda = dead??

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem ostatnio troche problemow z moja Barka IV 40GB. Pisalem o tym na forum. Wyskakiwaly uszkodzone sektory...usunalem partycj, zalozylem na nowo i problem zniknal.....niestety nie do konca...

Zauwazylem ostatnio taka dziwna rzecz:

Siedzialem na Emule i sluchalem mp3 nagle muza zaczyna przerywac i caly komp zwolnil maksymalnie :( Wiec reset, ale komp b.dlugo sie uruchamia...patrze nie ma DMA tylko tryb PIO :( Nie dalo sie za cholere tego ustawic. Zainstalowalem wiec Intel Application Accelerator i DMA znow jest :wink: Ale kazdorazowe uruchomienie Osiolka konczy sie mieleniem dysku i spowolnieniem pracy....Wiec wlaczylem scandiska zeby wykryl bad-sectory....ku mojemu zaskoczeniu scandisk nie chcial ukonczyc testu :!: Wywala Blue Screena przy sprawdzaniu wolnego miejsca :( No to postanowilem sprawdzic hdd programem Sea Tools od Seagate'a - ten podczas Quick Testu wywala takie cos:

Physical Drive Error...

Co to do cholery jest :?: Ponadto nie da sie wykonac defragmentacji....wywala blue screena z informacja:

Driver_irql_not_less_or_equal

.............................................

..............................................

IdeChnDr.sys

Aaaa jeszcze zeby bylo ciekawiej wywala 112KB uszkodzonych sektorow :evil:

Jestem w kropce bo nie wiem co robic....nie moge z Osiolka korzystac....a mam pliki na ukonczeniu.

Co radzicie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...