Gracjan1987 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Sytuacja wygląda następująco. Mam router od neostrady zte831, chcę przekierować porty tak, aby po wpisaniu zewnętrznego adresu ip pojawiał się dostęp do localhosta na jednym z komputerów, ten komputer ma przypisane ip na sztywno, więc nie powinno to sprawiać problemu. Niestety po wpisaniu zewnętrznego ip pojawia się tylko i wyłącznie panel z ustawieniami routera. Próbowałem już różnie, ale nie udało mi się nic osiągnąć. Siedzę na tym już kilka godzin, ale niestety nic się nie dzieje. Mam już ustawione dynamiczne dns. Jak ktoś wie jak to zrobić będę niezmiernie wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Porty przekierowałeś na routerze ? I jeszcze pytanie - jak sprawdzasz poprawność działania - bo chyba nie z tego samego komputera, albo z innego który jest w tej samej wewnętrznej sieci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Localhost – Wikipedia, wolna encyklopedia Musisz zrobić przekierowanie na adres tego konkretnego komputera a nie Localhost. Dla routera to on sam jest Localhost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 A co Ty chcesz dokladnie osiagnac? WWW? FTP? POP? RDP? BitTorrent? czy jeszcze cos innego? wiesz ze kazda usluga dziala na innym porcie i to wlasnie ten konkretny port musisz przekierowac (chyba ze laczac sie zdalnie jestes w stanie definiowac port na ktorym nawiazujesz polaczenie)? Mozesz poza wytlumaczeniem wrzucic screen ze strony konfiguracyjnej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan1987 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 chcę osiągnąć możliwość zdalnej obsługi programu, gdyby IP kompa było jednocześnie IP zewnętrznym to raczej nie byłoby problemu. Ogólnie ma to działać tak wpisuję adres IP i dostaję połączenie do tego kompa i programu. Wiem, że chaotycznie to opisuję, jutro postaram się załączyć screeny z konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...