Bonusso3 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Witam, Mam dylemat, wybrać Asus'a czy Dell Q15R. Jutro kupuje lapka. Lepiej kupić wydajniejszego (teoretycznie) Asus'a czy solidniejszego Dell'a? Grafika GT525 a GT540 to praktycznie to samo. Dell ma 320GB dysk i 3GB RAM, a Asus 750GB dysk i 8GB RAM. Przy czym Dell ma już system Win7 HP a do Asusa będę musiał dokupić osobno. Co o tym myślicie? Bo szczerze mówiąc sam już nie wiem :) Miałem w łapach tego Asus'a i jak dla mnie ma mizerne chłodzenie (jest za cienki) i grzeje się. Dell'e które znam (choćby starszy 15R) wydają się być solidniejsze. Jakie macie na ten temat zdanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) Q15R będzie zauważalnie cieplejszy i dużo głośniejszy (zwłaszcza pod obciążeniem), nie wiem skąd to przekonanie, ze jak Dell to musi być solidniejszy - najpierw dotknij obydwa. Seria X/K53 od Asusa jest bardzo udana i to zdecydowanie ten model bym Ci polecił - aluminiowy obszar roboczy wokół klawiatury+palmrest (sztywna i solidna konstrukcja) lepsza kultura pracy (dużo niższe temp. pracy i niższa głośność), lepszej jakości matryca. Minusem Asusa są debilnie rozmieszczone złącza. Że jest cienki? Owszem, ale to w niczym nie przeszkadza - ba, skoro prezentuje lepszą kulturę pracy niż grubszy Dell to nie ma o czym gadać. Swoją drogą, albo ten Asus którego gorącego dotykałeś był świeżo po wyłączeniu gry, albo stał w gorącej gablocie sklepowej, bo z doświadczenia wiem że po całym dniu w gablocie ten lapek nie wykazuje anormalnych temperatur. 15R solidniejszy? Toż to była plastikowa grzałka... Jedynie 15RALU był wyjątkiem - faktycznie solidny i godny polecenia, choć również cieplutki i niezbyt cichy. Chętnie bym Ci polecił Della, bo tę markę bardziej cenię - ale kiedy rozmawialibyśmy o modelach biznesowo/biurowych (Vostro/Latitude/Precision) lub multimedialnych z wyższej półki (XPS), bo konsumenckie Inspirony są po prostu przeciętne... Edytowane 28 Września 2011 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...