Arthe Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) Witam, chciałbym kupić sobie jakiś dobry monitor do 850zł. Tylko nie jestem zbyt dobry w tych sprawach, dlatego proszę was o pomoc w wyborze. Monitor będzie używany do: -Gier 65% -Filmów 25% -Programowania itp. 10%. Musi mieć: - Full HD (1920x1080) - od 22" do 24" - HDMI Najbardziej mi zależy na płynności, braku smużenia i efektu ducha, ładnych kolorach. Niewiem jak z tymi matrycami TN vs IPS w praktyce (czy to naprawde duza różnica w jakości, bo w kątach jest napewno), ale z tego co czytalem, dobrze żeby był IPS, tlyko niestety te mają duży czas reakcji i nie za dużo ich w sprzedaży. Też żeby odświeżanie, kontrast, wielkość plamki, czas reakcji, jasność itp. były przyzwoite. Waga, pobór prądu mogą być jakiekolwiek. Na oku narazie mam: Dell U2312HM 23" [iPS] LG IPS236V-PN LED 23" [iPS] LG LED E2370V-BF 23" [iPS] Proszę o uwagi, propozycje z argumentacją i komentarze. Edytowane 27 Września 2011 przez Arthe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaiT Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Dołączam się do pytania wyżej bo też szukam.. Celuje w Dell U2312HM 23" [iPS] z tego co widzę w opisach to ten dell swoja droga nie ma HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...