Gość olek-maly Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Hej, wysyłam córkę na na studia i chciałem jej sprawić jakiś porządny komputer. Po wizycie w sklepie mam jednak podstawowe pytanie... Stacjonarka czy laptop? Czy dziś wciąż jest, aż tak duża różnica wydajności między nimi? Pozdrawiam, Olek Maly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Zależy do czego będzie używać komputera.PC mają zazwyczaj większą moc obliczeniową. I nie kupuj w sklepie,lepiej samemu złożyć (jeśli mówimy o PC) ewentualnie zamówić u nich na wybranych przez forumowiczów podzespołach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Jak kupować komputer dlatego tylko, że idzie na studia to tylko Laptop. Po co zagracać pokój złomem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 I uprzedzając pytanie 'co kupić': Unikać HP, Lenovo Ideapad, Fujitsu, niektórych MSI i Samsungów. Upatrzony laptop wziąć do rąk i sprawdzić jak pracują zawiasy, czy podczas otwierania/zamykania nie gnie się cała obudowa. Warto brać Della(choć droższy) ze względu na dobry i bezproblemowy serwis. Pozostałe to 'średniaki'. Jeżeli córka nie potrzebuje fest maszyny do grania, kupić odpowiadający jej sprzęt na platformie Intel z grafiką Intel. Takie laptopy najmniej się psują. Unikać nvidii/ati, chyba że mocna karta graficzna jest konieczna, za wszelką cenę unikać SiS i Via bo to kaszana o marnej wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...