bloss Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Witam. Na wstępie mówię, że nie wiem czy to odpowiedni dział lecz bardziej pasującego do problemu nie znalazłem. Jeśli jest proszę o przeniesienie. Ale od początku. Ostatnio kolega chciał złożyć sobie nowy komputer. Miał starą obudowę, klawiaturę napęd optyczny itp. Złożyliśmy wspólnie coś takiego AMD Athlon II x4 620 Asus m4n68t-m le v2 OCZ fatal1ty 550W Western Digital Caviar 1tb 2x2gb Goodram 1333Mhz Windows 7 Ultimate x64 Po instalacji windowsa i sterowników zaczęły się problemy. Włączyliśmy przeglądarkę w celu ściągnięcia jakiegoś antywira. Nagle przeglądarka się zacięła. Spoko można poczekać. Ale nic się nie "odwiesiło". Komputer nie reagował a kliknięcia ani nic w tym stylu. Myszką można było poruszać ale nie działał menadżer zadań. Został tylko reset. Zrestartowaliśmy. Problem się powtarza. Poszukałem w necie i znalazłem info, żeby zaktualizować BIOSa. Tak też zrobiliśmy. Nie pomogło. Włożyliśmy moją grafikę Asus 9600GSO (aktualnie kolega jedzie na integrze) ale to też nic nie dało. Dodam, że w czasie tej zwiechy dioda dysku w ogóle nie mruga. Format był już robiony 3 razy. Również nic to nie dało. Dysk miał bad sectory. Ostatnio został przysłany nowy a dzieje się tak dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Sprawdzić pamięci przy użyciu Goldmemory na napięciu 1,65V, pojedynczo każda kość, w miarę możliwości na innym pewnym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloss Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) Witam. Pamięci były sprawdzone u kolegi - komputer się nie ciął. Pamięci pożyczone od kolegi - mój komputer się ciął. Więc wychodzi, że to nie ich wina. Macie jakieś inne pomysły? Edytowane 2 Października 2011 przez bloss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) Ustawiłeś na pamięci 1,65V? Jak nie to ustaw. Ustaw też Command Rate na 2T. Edytowane 2 Października 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloss Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) To jutro sprawdzę. Bo dzisiaj już nie mam dostępu do tamtego komputera. I w jakiej zakładce to ustawić? Bo nie ogarniam BIOSa ASUSa. Edytowane 2 Października 2011 przez bloss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloss Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Witam. Zmieniłem napięcie na ram lecz jest inny problem. Nie możemy zainstalować systemu. Windows XP formatuje się, kopiuje pliki, reebot i zaczyna się od nowa formatowanie. I tak w kółko. Windows 7 instaluje się lecz jest problem z jego odpaleniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...