Skocz do zawartości
bloss

Problem z nowym zestawem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na wstępie mówię, że nie wiem czy to odpowiedni dział lecz bardziej pasującego do problemu nie znalazłem. Jeśli jest proszę o przeniesienie.

Ale od początku. Ostatnio kolega chciał złożyć sobie nowy komputer. Miał starą obudowę, klawiaturę napęd optyczny itp. Złożyliśmy wspólnie coś takiego

AMD Athlon II x4 620

Asus m4n68t-m le v2

OCZ fatal1ty 550W

Western Digital Caviar 1tb

2x2gb Goodram 1333Mhz

Windows 7 Ultimate x64

Po instalacji windowsa i sterowników zaczęły się problemy. Włączyliśmy przeglądarkę w celu ściągnięcia jakiegoś antywira. Nagle przeglądarka się zacięła. Spoko można poczekać. Ale nic się nie "odwiesiło". Komputer nie reagował a kliknięcia ani nic w tym stylu. Myszką można było poruszać ale nie działał menadżer zadań. Został tylko reset. Zrestartowaliśmy. Problem się powtarza. Poszukałem w necie i znalazłem info, żeby zaktualizować BIOSa. Tak też zrobiliśmy. Nie pomogło. Włożyliśmy moją grafikę Asus 9600GSO (aktualnie kolega jedzie na integrze) ale to też nic nie dało. Dodam, że w czasie tej zwiechy dioda dysku w ogóle nie mruga. Format był już robiony 3 razy. Również nic to nie dało. Dysk miał bad sectory. Ostatnio został przysłany nowy a dzieje się tak dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi