Skocz do zawartości
Slayer

Sumaryczny, a maksymalny czas reakcjii piksela w LCD ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Odrobinkę się zdziwiłem :o . Przeglądając monitory na www.monitor.pl natknąłem się na taki opis:

Złącze DVI-D brak kabla, czas reakcji TYP 16ms=(4+12) , MAX 25ms=(20+5)

Czy ktoś może mi wyjaśnić, jaką zciemę wali producent ( w tym wypadku NEC), że zamieszcza łączny czas reakcjii równy 16 ms, który dochodzi do 25 ms?!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego nie wiedza nawet najstarsi gorale.

Kazdy producent podaje inaczej te czasy wiec kupujac Lcd nie kierowal bym sie tym tak za bardzo choc czasy sie licza ale najlepiej isc do sklepu odpalic jakis film, gre i zdecydowac czy smuzy. Bo jak by tak brac pod uwage to co podaje producent to lipa. Jak nie zobaczysz na wlasne oczy to sie nie pokapujesz o co im chodzi. Powiem ze panel panelowi nie rowny oba moga miec np. po 25 ms a roznica jakosci wyswietlanego obrazu na 1 i 2 moze byc duza jeden moze smuzyc drogi nie. Duzo zalezy od jakosci matrycy. A z tymi czasami to sam nie wiem jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety te cyferki to sa najczesciej z palca wyssane i trzeba na wlasne patrzalki sie przekonac jak to chodzi, ja bym napewno monitora przez net nie kupil

A co do braku kabla DVI to niestety standard, nawet jak monitor ma zlacze DVI za co producent liczy ekstra 300-400 zeta to oszczędza na kabelku. A taki kabelek kosztuje ponad 100 zeta :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...