qeszek Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Witam, jestem świeżym użytkownikiem tego forum przeczytałem "zanim napiszesz" i przejrzałem 10stron w poszukiwaniu podobnego tematu ale nie znalazłem. Przejdę do sedna: Mam internet zapewniany przez Netie (6MB/s) Internet bardzo długo pracował na routerze Linksys WAG200G taki jak poniżej: Linksys WAG200G Router WiFi Modem ADSL Neostrada (1871759537) - Aukcje internetowe Allegro Ostatnio podczas przeprowadzki został on poważnie uszkodzony, i mój w gorącej wodzie kompany tatuś kupił nowy, mianowicie; Linksys WRT54GL v. 1.1 link z allegro poniżej: Linksys router WRT54GL v. 1.1 WIFI DD-WRT TOMATO (1817961747) - Aukcje internetowe Allegro I teraz problem polega na tym iż WAG200G ma modem i wtyczkę RJ11, natomiast WRT54GL ma tylko router i wtyczkę RJ45 do podpięcia internetu, i teraz moje pytanie brzmi czy coś się z tym da zrobić żeby działało? czy muszę kupić modem osobno ? Nie jestem specem w tej dziedzinie wiec jeśli popełniłem błąd proszę o korektę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 wrt54gl jak sam zauwazyles niestety nie ma modemu nie da sie dogadac ze sprzedawca zeby przyjal z powrotem lub tez wymienil na inny model? oczywiscie mozesz modem dokupic ale to podnosi koszty calosci 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qeszek Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Dziękuje za szybką odpowiedź, a jeśli miałbym kupić sam modem możesz mi jakiś zaproponować(bez routera) żeby współpracował z tym linksysem, był nieawaryjny i w miarę możliwości tani. Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 z adsl od dobrych paru lat nie mam do czynienia, wiec nie bede rzucal nazwami na podstawie specyfikacji technicznej w rodzinie jak zestawialem to uzywalem sprzetu, ktory miales wczesniej czyli wag200 sam uzywam wrt54 i jest to fajny router ale mam kablowke i modem dostarczyl mi provider przypuszczam ze pojawia sie tu propozycje sprzetu od osob z aktualnym doswiadczeniem i wiedza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 A ile jesteś w stanie dać za taki sam co straciłeś ? To może się znajdzie bo emigrowałem z tpsa do MM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 SpeedStream z Allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...