kenzo Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Witam! Kupilem niedawno plyte ECS L7S7A2, procka AMD Athlon XP 1.8+, karte GF3Ti-200 128MB i 256MB DDR (333MHz, Elixir). Zainstalowalem od razu Windows 2000 Pro, instalacja bezproblemowa, gierki śmigają, net działa bardzo ladnie. Mamy niestety z kumplem dzielone łącze (ICS u mnie) a kumpel posiada sieciowke ktora mozemy puscic jedynie na 10Mbps. Przed zmiana sprzetu, mielismy sieciowki LANowe ustawione na 10Mbps-HD (zadne inne ustawienie nie dzialalo). Tu sie zaczynaja schody... Jakakolwiek zmiana ustawień mojej drugiej sieciowki konczy sie natychmiastowym rebootem. Probowalem polozyc sieciowke, zmienic jej ustawienia i znow ja podniesc - reboot. Po reboocie nadal pracuje w trybie 100Mbps. Wiem, ze najlatwiej byloby wymienic sieciowke u kumpla, ale... Sprobowalem zmienic ustawienia sieciowki przez ktora mam net - reboot. Sieciowki sa na pewno sprawne. Nie zamierzalem zostac na 2000Pro, wiec zaraz po tym jak dostalem XP zabralem sie do instalacji. Niestety - ani XP HE ani XP Pro nie udalo mi sie zainstalowac. Dostaje blad KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR, sprawdzilem na stronie MS i wyglada na to, ze to wina pamieci. Dodam, ze instalacja XP po wyjeciu obu sieciowek i karty muzycznej rowniez konczy sie niepowodzeniem. O co tu chodzi? Jak to mozliwe, ze 2000Pro smiga naprawde ladnie (z wyjatkiem problemu z sieciowkami) a XP nie chce sie nawet zainstalowac...? Czy to wina wadliwego sprzetu, czy tez moze moich ustawien w biosie (choc przy Failsafe defaults instalacja XP tez sie nie powiodla)? Z gory thx za wszelkie sugestie. PS Obecnie mam Win2000Pro + SP3 + stery producenta plyty + detonatory i gdy bawie sie ustawieniami sieciowek dostaje komunikat UNKNOWN_HARD_ERROR i informacje o tym, ze system nie potrafi znalezc pliku hotplug.dll - po kilku sek reboot. PS2 Obie sieciowki na RTL8139c + nowe stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 L7S7A2 jest uczulona na instalacje windy jesli masz na jednej tasmie hdd i cdrom . Masz tak ? Przepnij na osobne kanaly, po instalacji XP'a wroc do poprzedniego stanu.Rowniez PO instalacji dopnij czytnik bo sieje zament. Twoje pamieci sa na liscie ref. sis;a ?http://www.sis.com/ddr/ddr333.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenzo Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Mojej kosci nie ma na stronie SiS`a ;/ Wymienie ja przy najblizszej okazji a tymczasem... wielkie THX za rade. Zastanawialem sie nad tasma od cd-romu, bo jest juz stara i jakas lewa... Instalowalem wiec XP raz majac dysk i cd-rom na jednej tasmie, a raz na osobnych. Po tym co napisales, postanowilem zupdate`owac 2000 Pro do XP Pro kopiujac instalke XP na dysk i odlaczajac calkowicie cd-rom. Dziala! :-) Sieciowki juz nie wariuja :-) THX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...