pho Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) Wymieniał ktoś z was kiedyś może obudowę matrycy wraz z zawiasami ? Bo niestety mój Dell'ik upadł sobie i pękła obudowa w okolicach zawiasu jak i on sam został uszkodzony ... I mam zamiar ja wymienić. Więc moje pytanie brzmi można gdzieś dostać obudowę wraz z zawiasami poza allegro ? czy zostaje mi tylko allegro i polowanie na jakieś ciekawe oferty. Czy taka wymiana jest skomplikowana czy wystarczy śrubokręt i jakaś dokumentacja ze strony dell'a. Edytowane 31 Października 2011 przez pho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Najlepiej na allegro. W autoryzowanych serwisach della tez dostaniesz ale pewnie bedzie drogo. Do wymiany bedzie potrzebny wkrętak krzyżakowy. Musisz wymontować całe skrzydło matrycy - odkrecic najpierw dół, odpiąc kable od wifi, potem górny panel, odpiąć taśmy i kable oraz wykręcić zawiasy z dolnej obudowy. Z tego co pamietam to sama ramka matrycy jest tylko na zatrzaskach - na zawiasie zdejmiesz podkłądając wkrętak i podważając, całą resztę odpstykniesz palcami, pociągając od strony matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Najlepiej na allegro. W autoryzowanych serwisach della tez dostaniesz ale pewnie bedzie drogo. Do wymiany bedzie potrzebny wkrętak krzyżakowy. Musisz wymontować całe skrzydło matrycy - odkrecic najpierw dół, odpiąc kable od wifi, potem górny panel, odpiąć taśmy i kable oraz wykręcić zawiasy z dolnej obudowy. Z tego co pamietam to sama ramka matrycy jest tylko na zatrzaskach - na zawiasie zdejmiesz podkłądając wkrętak i podważając, całą resztę odpstykniesz palcami, pociągając od strony matrycy. Danke, za dość szczegółowy opis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 No i w razie potrzeby Dell zwykle udostępnia kompletną instrukcję demontażową gdzieś u siebie na stronce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...