Skocz do zawartości
dw10

monitor crt podlaczony do laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam stary monitor 17 calowy lg flatron, podlaczam go pod laptopa przez zlacze d-sub ( taki lapciak a taki monitor).

Jak widac na linkach monitor posiada max rozdzielczosc 1280 x 1024 i na takiej zawsze dzialal z karta fx5200. Po podlaczeniu do laptopa niestety na tej rozdzielczosci nie da sie pracowac gdyz ekran strasznie miga ( mimo ze odswierzanie ustawione jest niby na 60 Hz ) dopiero zjazd z rozdzoialka na 1024x768 pozwala na normalna prace. Zalezy mi bardzo na wysokiej rozdzielczosci do siedzenia w cadzie a do nastepnej wyplaty nie moge sobie kupic nowego monitorka. Grzebalem duzo w necie i gdzies wyczytalem ze podpiecie monitora pod inne gniazdko rozwiazuje problem, oczywiscie u mnie nie pomoglo. Dodam ze w laptopie mam 2 karty graficzne, integra intela oraz radeusz 6770, ale tez nie potrafie zmusic radka zeby wlaczal sie kiedy podpinam dodatkowy monitor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozszerzam, po wylaczeniu monitora w laptopie dalej to samo, oczy wydziera z glowy po 2 sekundach.

Edit:

Przypisalem cadowi radeusza i po wlaczeniu cada moge ustawic max rozdzielczosc i oczy mniej bola, ale dalej nie jest super, po godzinie by mi mogz usmazylo pewnie. To chyba jednak problem z monitorem, dziadek ma juz 7 lat w koncu...

Edytowane przez dw10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi