mati5c Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam mam pewien problem z napędem sata a moim starym sprzętem. Płyta główna: Gigabyte GA-K8NS-939 Procek: AMD Athlon 64 3200+ Grafika: Win Fast A6600GT Ram: Corsair 1GB(jedna kość) 333Mhz Dysk twardy: ATA 250GB Zasilacz: 400W pożyczyłem od sąsiada sprawną nagrywarkę która u niego chodzi normalnie, podłączyłem ja do swojego sprzętu przez SATA bo moja płyta ma te wejście i gdy włączam kompa strasznie długo uruchamia się bios, a gdy już załaduje to znowu system się wgl. nie łąduje. zamierzam kupić nagrywarkę Lite-ona za 100zł specjalnie przerabianą abym mógł robić kopie zapasowe gier XGD3 na xbox'a 360 i ona ma wejście Sata i nie wiem czy bd mi chodzić więc czemu tak się dzieje po podłączeniu tamtej nagrywarki? Co jest tego przyczyną ? i Czy ten Lite-on będzie mi chodził normalnie? A takie pytanie osobne to jak mogę jeszcze usprawnić tego kompa? ( Chodzi o dokupienie procka, ramu, grafiki czy podkręcenie coś w tym stylu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Włącz tryb ide dla napędu w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati5c Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 a jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Coś takiego jak tu Native IDE, ide compatibility lub coś podobnego we właściwościach kontrolera SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...