pix3l Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) Droga braci mam problem z pendrive - otóż złapałem jakiegoś syfa który przerobił mi wszystkie katalogi na pendrive w skróty. Jako że komputer mam pod ochroną Eseta, infekcję skasowało. Pendrive jest zabezpieczony szczepionką żeby syfy sie nie rpzenosiły na komputer (nieodczytywalny autorun wykorzystujacy błąd systemu plikow ntfs). Co się teraz stało - wszystkie katalogi są teraz ukryte i nie mogę tego atrybutu we właściwościach zmienić (jest zaznaczony na szaro, nie da sie odfajkować). Ktoś się spotkał z czym takim? Logi gmer hijackthisy i antymalware pomijam, gdyż te opcje juz wykorzystałem i wyszło czysto poza kilkoma syfami w tempach które eset kasował na bierząco co sie okazało po przeglądnieciu kwarantanny. I nie piszta proszę żebym sobie zrobił nowy folder i skopiował do niego zawartosc pozostałych, bo wiem że tak można i działało bedzie. Jestem poprostu ciekawy gdzie to odgrzebać :] Edytowane 9 Listopada 2011 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 attrib -s -h attrib - wiadomo - - czyści atrybut s - systemowy W tym momencie powinno dać się już odkryć h - ukryty 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Danke, najprostsze rozwiązanie jest najlepsze, jak mogłem na to nie wpaść ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...