marszal84 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Ostatnio w siódemce, postanowiłem ustawić aby system po kilku minutach nieużywania się wtrzymywał. Problem pojawił się oczywiście bardzo błachy - system wstrzymuje się też wtedy, gdy coś pobieram z internetu. Czy istnieje jakaś wtyczka/sposób na to, aby system nie wstrzymywał się gdy coś pobieram? Druga sprawa jest taka, że działa wybudzenie myszką ze stanu uśpienia, ale zależało by mi, aby wybudzić go samym poruszeniem myszy, gdzie w biosie to ustawić, bo próbowałem, ale narazie bez rezultaty ;) Z góry dziękuje Wam za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawciobiel Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Druga sprawa jest taka, że działa wybudzenie myszką ze stanu uśpienia, ale zależało by mi, aby wybudzić go samym poruszeniem myszy, gdzie w biosie to ustawić, bo próbowałem, ale narazie bez rezultaty ;) Z góry dziękuje Wam za pomoc ;) Rozumiem, że u ciebie działa wybudzenie myszką po naciśnięciu jej klawiszy. Jednocześnie nie działa wybudzenie przy samym tylko poruszeniu myszką. Nie jestem w 100% pewien ale wydaje mi się, że nie da się tego osiągnąć w przypadku gdy nie jest widoczne świecenie czujnika (dioda/laser) myszki, a z tego co się orientuje przy tego typu uśpieniu właśnie czujnik myszki również jest wyłączany. Co do BIOS'u to zainteresuj się opcjami: Power Managment Setup: Power Managment Power On by PS/2 Mouse Power On Function ACPI Function ACPI Suspend State ACPI Suspend Type ACPI Suspend to RAM ACPI/IPCA dla BIOS'ów typu AWARD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...