Skocz do zawartości
Crakers

Brak dźwięku + AsRock N68-S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie będę starał się myśleć jak zacząć owy temat, gdyż nie ma po co marnować mego jak i Waszego cennego czasu tak więc przejdę od razu to meritum sprawy. hmm.. ok - problem mniej więcej tak, że zainstalowałem oddzielną kartę dźwiękową Creative SB Audigy 2, jednakże przed zamontowaniem wyłączyłem w BIOS'ie zintegrowaną, o którą właśnie się rozchodzi. Dalej... Działałem Sb na tej Audigy 2, ale że karta nie była moja, musiałem ją oddać. Następnie odinstalowałem sterowniki i urządzenie [kartę], następnie włączyłem w BIOS'ie zintegrowaną. Hmm przebiegło to jak zwykle by to miało wyglądać instalacja sterowników i tu... bęc nie działa mi dźwięk.

Tzn. tak. : Gadając przez mikrofon na włączonym nasłuchiwaniu [ Posiadam WIN 7, a zapomniałem dodać na samym wstępie :P ] słychać mnie w głośnikach, głośniki podłączane na ten przykład pod MP3 również działają - tak więc problem głośników można wykluczyć, wówczas kiedy odpalam na przykład Foobar'a i włączam piosenkę nie ma dźwięku chociaż chyba problemu ze sterownikiem nie ma, bo piosenka leci, ale nic nie słychać. Instalowanie sterowników najnowszych ze strony VIA jak i od AsRock'a ze strony producenta nic nie daje. Sterowniki do Chipsetu zainstalowane na samiuteńkim wstępie.

Instalacja innego systemu - WIN XP SP3 - nie daje efektu. Chyba próbowałem wszelkich dostępnych bez użycia młotka metod, dlatego też piszę do Was, bo już sam nie dam rady chyba nic wymyślić.

Ponadto włączenie muzyki czy na ten przykład suwaki (mam na myśli mikser) w WIN 7 wykazują ruch głośności co oznacza, że dźwięk jest odtwarzany, ale czemuś się nie daje output'u na głośniki, a podkreślam: głośniki działają w 100% oraz głos wychodzi na głośniki w przypadku mówieniu przez mikrofon i włączeniu nasłuchiwania. Błędów w instalacjach w 99% procentach nie ma. Menadżer urządzeń także nie wykazuję jakiś braków w instalacji czy nieznanych urządzeń.

Dzięki piękne z góry.

Pozdrawiam.

Patryk

Edytowane przez Crakers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi