ExE Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Cześć dostałem laptopa używkę Toshiba a200 Dokładnie taki: Satellite A200-1AX - Parametry produktu - Toshiba i pojawił się problem. Strasznie hałasuje przy włączonym wentylatorze... Rozkręciłem go i wyjąłem cały radiator z wentylatorem przeczyściłem z kurzu popatrzyłem czy o nic nie haczy ale niestety po zainstalowaniu go z powrotem sytuacja się powtarza. Czy wymiana na np. taki: załatwi sprawę? Wentylator - Radiator Toshiba Satellite A200 FVAT (1949999797) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Odpowiedz sobie na pytanie: huczy b wchodzi na wysokie obroty czy huczy bo jest zużyty. W pierwszym przypadku wymiana pasty i/lub thermopada. W drugim zacząłbym od naoliwienia łożyska wentylatora. Nie masz gwarancji, że kupiony używany wentylator będzie w lepszym stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...