qhash Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) Potrzebuję zakupić obudowę i chodzi mi kilka modeli po głowie. BUDY 1. OBUDOWA HANJUNG TRON 310 // NAJLEPSZA NA RYNKU/24H (1936551950) - Aukcje internetowe Allegro 279 zł, wygląda fajnie. ma to ktoś? zupełnie nie znam firmy. jest stacja dokujaca 2. OBUDOWA FRACTAL DESIGN CORE 3000 // WYSYŁKA DZIŚ (1953417753) - Aukcje internetowe Allegro - Fractal, nawet tansza, konstrukcja super, około 250 zł regulatorów obrotów ma i inne bajerki. 3.Bit Shinobi.. minimalnie brzydsza ale za to 159 zł. Nie jestem łasy na brand, więc jeśli ta spełnia 90% tego co powyższe, to jest to dla mnie ciekawa propozycja. ZASILKI - CISZA musi być, podstawowa sprawa no i ma nie być największym <span style='color: red;'>[ciach!]</span>em 1. OCZ ModXStream 600W - 259 zł (chyba, że ktoś zna taniej) 2. Fortron GHN 650W - 310 zł ( troche więcej, i to w sumie to samo co ten OCZ, 1 zł za 1W wychodzi upgrade do 650 ;) ) Coś innego? Tańszego, lepszego i bardziej cichego? Zasilacz już mam, trochę droższy ale za to Silver 80. Problem obudową mam dalej. Patrzyłem na zestawienie 9 obudów do 300 zł tutaj, na purePC. Niestety brakło w nim Fractal Core 3000. W zasadzie zastanawiam się już nad trzema kandydatami: Fractal Core 3000 Plusy: mam dostępna od ręki, w cenie BitFenix + wysyłka, obracany koszyk, regulator obrotów Minusy: mocno wentylowana, obawiam się o hałas ThermalTake Armor 90 Plusy: kozacki design :) podświetlone porty USB Minusy: podświetlone wenylatory, ponoć dosyć głośne, cena - BitFenix Shinobi Plusy: ultra schludny i estetyczny design, wydaje się być masywna i cicha, przedłużki do kabli z zasilacza (nie mam modularnego, więc przydatna sprawa), cena z wysylka jak Fractal na miejscu Minusy: brak regulatora w stosunku do Fractal, brak koszyka poprzecznego jakieś pomysły, które mogą przechylić szalę? Na razie skłaniam się mocno ku rozwiązaniu Fractal 3000 Edytowane 3 Grudnia 2011 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...