Skocz do zawartości
qhash

obudowa do 250 zł + zasilacz 600W do 250 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję zakupić obudowę i chodzi mi kilka modeli po głowie.

BUDY

1. OBUDOWA HANJUNG TRON 310 // NAJLEPSZA NA RYNKU/24H (1936551950) - Aukcje internetowe Allegro 279 zł, wygląda fajnie.

ma to ktoś? zupełnie nie znam firmy. jest stacja dokujaca

2. OBUDOWA FRACTAL DESIGN CORE 3000 // WYSYŁKA DZIŚ (1953417753) - Aukcje internetowe Allegro - Fractal, nawet tansza, konstrukcja super, około 250 zł regulatorów obrotów ma i inne bajerki.

3.Bit Shinobi.. minimalnie brzydsza ale za to 159 zł. Nie jestem łasy na brand, więc jeśli ta spełnia 90% tego co powyższe, to jest to dla mnie ciekawa propozycja.

ZASILKI - CISZA musi być, podstawowa sprawa no i ma nie być największym <span style='color: red;'>[ciach!]</span>em

1. OCZ ModXStream 600W - 259 zł (chyba, że ktoś zna taniej)

2. Fortron GHN 650W - 310 zł ( troche więcej, i to w sumie to samo co ten OCZ, 1 zł za 1W wychodzi upgrade do 650 ;) )

Coś innego? Tańszego, lepszego i bardziej cichego?

Zasilacz już mam, trochę droższy ale za to Silver 80.

Problem obudową mam dalej. Patrzyłem na zestawienie 9 obudów do 300 zł tutaj, na purePC. Niestety brakło w nim Fractal Core 3000. W zasadzie zastanawiam się już nad trzema kandydatami:

Fractal Core 3000

Plusy: mam dostępna od ręki, w cenie BitFenix + wysyłka, obracany koszyk, regulator obrotów

Minusy: mocno wentylowana, obawiam się o hałas

ThermalTake Armor 90

Plusy: kozacki design :) podświetlone porty USB

Minusy: podświetlone wenylatory, ponoć dosyć głośne, cena -

BitFenix Shinobi

Plusy: ultra schludny i estetyczny design, wydaje się być masywna i cicha, przedłużki do kabli z zasilacza (nie mam modularnego, więc przydatna sprawa), cena z wysylka jak Fractal na miejscu

Minusy: brak regulatora w stosunku do Fractal, brak koszyka poprzecznego

jakieś pomysły, które mogą przechylić szalę? Na razie skłaniam się mocno ku rozwiązaniu Fractal 3000

Edytowane przez qhash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi