qliman Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 tak jak w temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 SZUKAJ!!! www.google.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zalezy ci na ciszy to kupuj Seagate Baracuda 7200.7 2mb cache. Zalezy ci na wydajnosci kosztem wiekszego halasu - bierz Maxtora 8mb cache. Po za tym staraj sie korzystac z opcji "szukaj" :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 WDC sam mam i polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zalezy ci na ciszy to kupuj Seagate Baracuda 7200.7 2mb cache. Zalezy ci na wydajnosci kosztem wiekszego halasu - bierz Maxtora 8mb cache. Po za tym staraj sie korzystac z opcji "szukaj" :twisted: Do wydajności dodałbym jeszcze WD1200JB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Przecież jest też barracuda 120 i 160GB z 8MB cache :) np tutaj: http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...1&cennikb=grupa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 WDC z 8kaszy-3lata gwary-najlepsza wydajnosc- czasem słyszalny ale w stopniu zupełnie akceptowalnym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Co do WDC ja mam akurat odmienne zdanie look at this. Nie wiem moze to odosobnione przypadki ale ja po przeczytaniu paru postow na tym forum o WDC zakonczylem rozwazania nt kupna dysku tej firmy.... Moze zastanow sie nad IBM? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 ile dysków.ilu uzytkowników -tyle opini i słusznie ja jednego wdc posiadam od ponad roku -kilka tygodni temu postanowiłem kupic nastepny no i wziołem do domu baraka 7 7200 -maxtora 8kaszy i przez 3 dni sie bawiłem wybór padł ponownie na caviara-był z nich imo zdecydowanie najlepszy no i ma 3 lata gwary-kilkunastu mioch znajomych leci tez na wdc i nikt nie narzeka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qliman Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 BARaCUDA 7 120GB 8 Keszu jest cichszy moze wolniejszy ale to jest nie wyczuwalne od WDC 1200JB 8 keszu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 takie pytania typu jaki hdd kupic , sa bardzo dziwne kazdy zachwala co ma a prawda jest taka ze dysk bedzie dobry jesli ci sie akorat taki trafi.... Z doswiadczenia ci powiem ze , WD jak i maxtor nie sa za ciche ale ich praca mi w niczym nie przeszkadza. Mam maxtora 40GB 7200 RPM , ma ponad rok od jakiegos czasu swiszczy lozysko , WD 100 GB mialem padlo ( spadki napiec u mnie w sieci i odszedl z tego swiata ) , teraz mam maxtora 120 GB. Z tego co obserwuje kazdy dysk ma takie same szanse na uszkodzenia i wiekszosc zaczyna swiszczec po pewnym czasie. Mozesz jedynie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> baracude jesli ci zalezy na B. cichej pracy. chociaz te dyski bardzo sie grzeja....polecam wentylwoac dyski w obudowie sam mam bude chiefteca sa w niej swietne szuflady na dysk z miejscem na kuler 80mm takie rozwiazanie sprawia ze dysk sie wcale nie rozgrzewa zewnetrznie. Nie sluchaj ludzi jak pisza ze cos tam sie rozpada ( bo ktos tam ma informacje z servisu ) , zdazaja sie i wadliwe serie produktow....jak i ciagle bieganie z dyskiem do kumpli / kolezanek :D wplywa negatywnie na prace danego produktu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 ja proponuje WDC szybki jest jak burza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Ja mam Caviara 80 GB 7200 obr i 8MB cache i jestem zadowolony :D Dysk jest cichy ;) Acha i nie oplaca sie kupowac siakiegos twardziela 7200 rpm i 2 mb cache :D lepiej odrazu z 8 mb ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...