kiel.basa Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Witam wszystkich, Mam zapytanie, na ktore nie moge znalezc nigdzie odpowiedzi. Na moim komputerze (troche starszym juz, ale dzialajacym dobrze - to celeron 2,4, 1gb ram i geforce 2 mx400, monitor nec 221w) miejscami drzy lekko obraz na malych fragmentach. wyglada to tak, jakby np czesc litery drgala, i byla jednoczesnie rozmazywana. jest to jednak bardzo subtelne i dzieje sie tylko w niektorych miejscach. Do tego, kiedy wyswietle np na caly ekran strone o jednolitym szarym wypelnieniu, przesuwaja sie po niej cienke, geste paski. Nie jest to wszystko bardzo irytujace i da sie pracowac, tylko nie wiem skad ten problem sie bierze, i nie bardzo widze powod, zeby to mialo wystepowac. Monitor jest nowy, i wiem ze dziala dobrze - podpinalem go pod inny komputer. Karta graficzna tez jest sprawna - tak sie sklada, ze mam dwie, jedna zintegrowana, a druga wlasnie geforca, i na kazdej z nich problem jest ten sam. Probowalem roznych czestotliwosci, ale to tez nic nie zmienia. Czy wiec ktos z Was mialby pomysl, co moze powodowac te efekty ? Cos na plycie? jakies przepiecia? W poblizu monitora nie ma zadnych glosnikow ani tym podobnych rzeczy (zreszta, podpiety w tym samym miejscu na biurku, ale pod laptopa, dziala dobrze) dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 tu moga byćwg mnie dwa powody, 1) problem z kablem, albo złączem i nowym kablem, spróbuj podłączyć do tego starego kompa inny monitor, najlepiej starszy jakiś, 2) nieautoryzowane skoki napięcia na płycie głównej komputera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiel.basa Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 ok dzieki. chociaz jezeli ten monitor dziala z innymi komputerami dobrze, swiadczyloby raczej o tym, ze to chyba te skoki napiecia. coz, pogrzebie. jak nie znajde, to tak zostanie poki co. z daleka tych przelatujacych, cienkich paskow w ogole nie widac. trzeba sie przyjrzec, wiec az tak to nie przeszkadza. dzieki za rady. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zawsze możesz też udać się do serwisu i dobrze by było jakbyś miał ten monitor na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Moim zdaniem masz źle ustawioną rozdzielczość lub odświeżanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...