scoobyskub Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 (edytowane) Cześć. Wyciszyłem wszystko co się da w kompie oprócz wentylatora w zasilaczu. Siedzi w nim teraz to: DC Fan, CPU Cooler Manufacturer - Yate Loon Electronics Co., Ltd. Model: D12SH-12 Jak widać ma CFM = 88, 2200 RPM oraz Noise = 40 dB, czyli sporo. Wymiary 120x120x25 [mm] Szukam wentylatora o CFM podobnym do 88 oraz mniejszym hałasie. W zasilaczu jest wtyczka na dwa piny (czerwony i czarny), więc najlepiej żeby nie miał PWM (chyba, że mam ciąć przewody :E). Szukam także wentylatora na przód obudowy o średnicy 92mm. Też musi być cichy. Kasa = 70 PLN Pozdro. Edytowane 26 Grudnia 2011 przez scoobyskub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 pakuj pierwszy lepszy cichy wentyl. byle dmuchal. mam tak samo od 5 lat i dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 (edytowane) Na przykład ten? Cooling.pl : SilentiumPC Mistral 120 - 21 dBA [sPC030] - 17.90PLN Ten chyba najlepszy, ale drogi: http://www.cooling.pl/enermax-ucma12-magma-120mm,produkt,551566.html?from_category=30_67 Może to: http://www.cooling.pl/silentiumpc-sigma-evo-120mm,produkt,552755.html?from_category=30_67 Chyba najlepszym wyborem będzie SilentiumPC Sigma EVO 120mm... Jaka różnica w cenach w ogóle :E http://www.saturion.pl/product/111281/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/SilentiumPC_Sigma_EVO_120_mm.html Edytowane 26 Grudnia 2011 przez scoobyskub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 Jaka różnica w cenach w ogóle :E Popatrz na koszty wysyłki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 Popatrz na koszty wysyłki... Wyjdzie taniej i szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 (edytowane) Oczywiście, wyjdzie taniej, jednak nie na tyle aby móc napisać: Jaka różnica w cenach w ogóle :E. Skąd wywnioskowałeś natomiast, że szybciej to nie wiem. Edytowane 26 Grudnia 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 Oczywiście, wyjdzie taniej, jednak nie na tyle aby móc napisać: Jaka różnica w cenach w ogóle :E. Skąd wywnioskowałeś natomiast, że szybciej to nie wiem. Kurier. Dobra, nieważne. Lepiej powiedzcie jaki wentylator będzie najlepszy. Po to tu jestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 A Cooling to wielbłąda pewnie posyła, w grudniu renifery W temacie: Be quiet! SilentWings USC Scythe Gentle Typhoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 (edytowane) Zamówiłem Be quiet! SilentWings USC, Fander Roxo Ultra Silent 80mm oraz Be quiet! silentwingsa 92mm do obudowy :D. 100 PLN za wentyle... Mam nadzieję, że dobry wybór. Edytowane 27 Grudnia 2011 przez scoobyskub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 Właśnie dostałem wentylatory. Podpiąłem ten be quiet z zasilacza na 7V za pomocą adaptera. Tylny wentylator do molexa na 5V. Dodatkowo zamontowałem NA ZEWNĄTRZ (:E) wentylator do zasilacza żeby dodatkowo odprowadzał powietrze. Też na 5V. Teraz tylko dysk twardy słychać, ale nie chce mi się już go wyciszać, nie mam pomysłów :E Teraz słyszę komputer z 1 metra i bliżej. Dzięki :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 Teraz tylko dysk twardy słychać, ale nie chce mi się już go wyciszać, nie mam pomysłów :E Jak by Cię tak naszło na szukanie pomysłów, rzuć okiem co jest tu nad Twoim tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ogólnie to mam dysk na dętce, więc słychać tylko chrobotanie głowicy i to aż tak nie przeszkadza. Kiedyś może zrobię taki pojemnik bitumiczny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...