Skocz do zawartości
Alanyxs

Pora wymienic zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakoz na zasilaczach znam sie prawie wgl , nie wiem jaki był by odpowiedni do mojego kompa.Teraz mam jakiegos badziewnego tracera highlandera 550W ktory znajduje sie na czarnej liscie zasilaczy.

Parametry:

Płyta głowna: gigabyte GA-MA770T-UD3P

Procesor:AMD PHENOM X4 955 BLACK EDITION 3,2 GHZ

Ramy:4 gb goodram ddr3

Karta graf geforce gtx 260 1792 mb

jak potrzebujecie jeszcze jakis waznych informacji z chęcia podam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka informacji by sie przydalo ;)

Ile pragniesz przeznaczyc na zasilacz ? Oraz czego od niego wymagasz ? Cichy ? Odpinane kable ? Wysoka sprawność ?

Moge przeznaczyc tak ze 400 zł max.

Wymagam zeby był cichy , odpinane kable żeby było troche ładu w mojej obudowie i wysoka sprawnosc rownież musi być.

Jesli bedzie spełniał moje wymagania a bedzie niewiele droższy to rownież moge sie nad takim zastanowic.

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Be Quiet! E8-CM-580W • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

Enermax MODU82 II 525W • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

może być też OCZ albo lepiej XFX - bardzo chwalone zasilacze, choćby tutaj na forum, osobiście nie miałem doświadczenia

Generalnie możesz spokojnie kupić 480-500W, bo do Twojego kompa styknie, a nawet jakbyś zmienił na coś mocniejszego, to też będzie OK.

jeśli odpinane kable możesz odpuścić, bo to zawsze podnosi cenę zasilacza, to to będzie ultra dobry wybór

Seasonic S12II-620 BRONZE • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

To jest najlepsze, ale przekracza Twój budżet:

Seasonic X-SERIES X-560 • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

Edytowane przez qhash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi