Skocz do zawartości
mirri

Volcano 11

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec zakupilem ten wspanialy sprzecior ( Volcano 11 + coopershim 2 + pasta termoprzewodzaca z wiatraczka)

moj procek : amd athlon xp 1700+ PALOMINO

Wczesniej mialem jakiegos Titana na radiatorku jakims z [gluteus maximus] aluminuowym i temperatura byla raczej nizsza niz teraz na volcano 11.

Czego to moze byc wina ?

Ewentualne pytania prosze pisac tutaj postaram sie jak najszybciej odpowiedziec..

HELP 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obrazek jak ma byc ząłożony shim na procka masz tutaj :

http://www.4max.pl/produkt.asp?id=75

i jesli wziąłeś paste bedącą w komplecie z volcano 11 to kup lepiej srebrną i nią posmaruj. I jeszcze jedno czy na pewno masz dobrze założony radiator - czy nie jest przypadkiem odwrócony o 180 stopni - wciecie w radiatoże ma być nad tą częścią gniazda gdzie masz napis socketA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet... rzuc wszystko kupuj papier scierny i szlifuj podstawe radiatora... fabryczny szlif jest do niczego...

Najpierw pojedz go przez jakies 30-60 min papierem 1000, az znikna zauwazalne rysy na podstawie i dostanie ona odpowiedniej gladkosc, potem proponuje minimum 30 min papierem 2000, a na koniec 30 min pasta polerska, szlifowanie papierem rob na mokro...

Ja w swoim Volcano, z ktorego zostal zreszta po modowaniu tylko radiator moge sie przegladac jak w lusterku, dzieki temu temperatura spadla o minimum 5 stopni, do tego dobra pasta i musi chlodno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet... rzuc wszystko kupuj papier scierny i szlifuj podstawe radiatora... fabryczny szlif jest do niczego...

Najpierw pojedz go przez jakies 30-60 min papierem 1000, az znikna zauwazalne rysy na podstawie i dostanie ona odpowiedniej gladkosc, potem proponuje minimum 30 min papierem 2000, a na koniec 30 min pasta polerska, szlifowanie papierem rob na mokro...

Ja w swoim Volcano, z ktorego zostal zreszta po modowaniu tylko radiator moge sie przegladac jak w lusterku, dzieki temu temperatura spadla o minimum 5 stopni, do tego dobra pasta i musi chlodno...

Sluszna koncepcja www.metkumods.com

Poszukaj u nich - jest tam instrukcja jak szlifowac podstawy radiatorow, blokow, i.t.p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszlifowłlem spod radiatorka w V11, lecz po 2 tygodnach zaczal mi śniedzieć, czytałem cos ze można go wypolerować pasta TEMPO i kupiłem taka DO CZYSZCZENIA I NABLYSZCZANIA WSZYSTKICH RODZAJOW KAROSERII- PASTA WOSKOWA TEMPO K2, gdzie jest adnotacja - łatwo palna- czy mogę jej użyć do polerowania V11? Przepraszam za podpinkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi