Drool Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witajcie! Kupuję zestaw komputerowy (dokładny skład poniżej) i potrzebuję do niego obudowy, zasilacza, ew. dodatkowych wiatraków do obudowy.. i wiatraka na cpu. Chcę zmieścić się w jak najmniejszej sumie nie kupując przy okazji żadnego szajsu. Jeśli to tylko możliwe i opłacalne, chcę wykorzystać to co mi zbywa: Scythe Mugen 1 - pod 775 (powinien pasować do tego mobo), 2x wiatrak 120mm fander'a (niedrogi, z niskiej półki, ale robi co ma robić. dmucha. dokładnie modelu nie pamiętam), zasilacz Seasonic SS-380GB Active PFC F3 - porządny, ale cóż, o zbyt słabej mocy, więc chyba na nic się nie zda. Chcę komputer kręcić, cenię sobie ciszę (nie jestem jakimś maniakiem, ale bez przesady), w obudowie nie potrzebuję świecących wiatraków czy innych przygwizdów - ma być duża, porządnie wykonana, praktyczna, przewiewna, mieć porządne filtry przeciwkurzowe. Co do zasilacza słyszałem parę nienajchlubniejszych opinii o OCZ. Prawda czy mit? Lepiej zainwestować w BQ, XFX, jeszcze coś innego? Zestaw (jeszcze nie zakupiony, można się wtrącać): Intel Core i5 2500K 3.3 GHz BOX » 879 ASRock P67 PRO3 » 378 Corsair DDR3 4x4096MB 1600MHz CL9.0 XMP Vengeance LP » 350 Gigabyte Radeon HD 6850 OC 1GB DDR5 PCI-E BOX » 609 OCZ Agility 3 AGT3-25SAT3-60G (2,5", 60GB, SATA/600) » 379,00 Parę starych dysków 3,5" na sata2 - od 4 do 6. Obudowa: 200-300zł Zasilacz: ~300zł, może więcej Chłodzenie - najlepiej wykorzystać to co mam, o ile jest sens. Jeśli nie, jestem gotów trochę dołożyć, choć niechętnie - wolę wydać te pieniądze np. na lepszą grafikę (<200zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Witajcie! Kupuję zestaw komputerowy (dokładny skład poniżej) i potrzebuję do niego obudowy, zasilacza, ew. dodatkowych wiatraków do obudowy.. i wiatraka na cpu. Chcę zmieścić się w jak najmniejszej sumie nie kupując przy okazji żadnego szajsu. Jeśli to tylko możliwe i opłacalne, chcę wykorzystać to co mi zbywa: Scythe Mugen 1 - pod 775 (powinien pasować do tego mobo), 2x wiatrak 120mm fander'a (niedrogi, z niskiej półki, ale robi co ma robić. dmucha. dokładnie modelu nie pamiętam), zasilacz Seasonic SS-380GB Active PFC F3 - porządny, ale cóż, o zbyt słabej mocy, więc chyba na nic się nie zda. Chcę komputer kręcić, cenię sobie ciszę (nie jestem jakimś maniakiem, ale bez przesady), w obudowie nie potrzebuję świecących wiatraków czy innych przygwizdów - ma być duża, porządnie wykonana, praktyczna, przewiewna, mieć porządne filtry przeciwkurzowe. Co do zasilacza słyszałem parę nienajchlubniejszych opinii o OCZ. Prawda czy mit? Lepiej zainwestować w BQ, XFX, jeszcze coś innego? Zestaw (jeszcze nie zakupiony, można się wtrącać): Intel Core i5 2500K 3.3 GHz BOX » 879 ASRock P67 PRO3 » 378 Corsair DDR3 4x4096MB 1600MHz CL9.0 XMP Vengeance LP » 350 Gigabyte Radeon HD 6850 OC 1GB DDR5 PCI-E BOX » 609 OCZ Agility 3 AGT3-25SAT3-60G (2,5", 60GB, SATA/600) » 379,00 Parę starych dysków 3,5" na sata2 - od 4 do 6. Obudowa: 200-300zł Zasilacz: ~300zł, może więcej Chłodzenie - najlepiej wykorzystać to co mam, o ile jest sens. Jeśli nie, jestem gotów trochę dołożyć, choć niechętnie - wolę wydać te pieniądze np. na lepszą grafikę (<200zł) Seasonic S12II-520 BRONZE • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław albo Be Quiet! E8 600W • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław , ewentualnie XFX Sam mam tego BEQuieta i jest to mega udana konstrukcja - super cicha, nic nie świszczy piszczy, ideał - słyszę jedynie cooler na karcie graficznej jak się odpali 3D. Buda Fractal Core 3000 + Zalman 10X CNPS Performa (budżetowe chłodzenie za 100, o niezłych parametrach) Za 100 zł więcej masz 6870 XFX z cichym chłodzeniem (jak dla mnie zbyt mało ciche, no ale nie jest takie złe) Ten dysk SSD też nie jest za dobry, zwłaszcza że 60GB szybko zapchasz, a jak zapchasz, to to jest asynchroniczna konstrukcja i będzie lipa. Poczytaj wątek o SSD. Edytowane 22 Stycznia 2012 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...