ZipQ Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam Moja koleżanka ma problem z komputerem dlatego pisze w jej imieniu. Od kilku dni z komputerem były problemy typu błędy programów, bluescreeny itp. Chciała sformatować dysk, ale po przejściu całego paska stanu - pojawiła się informacja że dysk nie może zostać sformatowany po czym komputer się sam wyłączył. Od tego momentu, komputer nie wstaje. Po naciśnięciu powera, na moment startują wiatraki i zaświeca się dioda na płycie głównej. Próbowała z kablami, z pamięciami ram, resetowania bios i bez dysku - ale efekt cały czas ten sam. Sam dysk po przepięciu na inny komputer działa bez problemów. Wg mnie jest coś nie tak z płytą główną, ale może ktoś ma jakąś inną propozycje. Co do samego komputera, starszy z athlonem 1.8ghz, 1gb ramu i dysk 40 (czy tam 80)GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Nie wiem jaki to athlon (1.8ghz)- xp czy coś nowszego? Pytam, bo dociekam wiekowości płyty głównej. Jeśli to athlon xp to zestaw swoje już przeszedł- obstawiam wylane / "naburmuszone" kondensatory + zasilacz (jeśli "gra" w całości od początku istnienia kompa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Przperaszam że ostatnio nie odpisywałem, ale do rzeczy. Athlon xp, w dodatku komputer starszy - około 7 letni. Chwilowo nie mam z nią kontaktu, tak że chyba po problemie też. Ale, jeśli coś się zmieni to dam znać. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...