Gosu Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witajcie, mam nadzieję że uda mi się uzyskać pomoc na nurtujące mnie utrudnienia. Prowadziłem do tej pory biznes wraz z wspólnikiem jednak okazał się nieodpowiednim do tego człowiekiem i zakończyliśmy współprace, jednakże jego zadaniem było sprawowanie pieczy nad mailingiem, newsletterem itp itd, ja w tych kwestiach niestety jestem zielony.Mam całkiem sporą bazę mailingową i chciał bym ruszyć z wysyłką newslettera, opiszę w podpunktach to czego potrzebuje. -Ponieważ mam kilkanaście oddzielnych list w jakich są maile potrzebny mi jakiś program który mógł by połączyć je w jedną całość -Potrzebny mi również sprawny (darmowy obecnie) program/system do wysyłki newslettera (około 8000 maili) -Muszę stworzyć dodatkowo nowy system na jaki ludzie mogą się zapisywać żeby otrzymywać newsletter-nowi subskrybenci Jako że w tych tematach jestem zielony to mam pytanie czy da się któreś z tych rzeczy zrobić bez ponoszenia kosztów?(jesli trzeba to je poniosę ale obecna sytuacja temu nie sprzyja) No i proszę o porady w sprawie programów którymi mogę to wszystko zgrać i pchnąć do przodu :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Z darmowych chyba phplist by dał radę. Zapisujesz wszystkie listy w csv, a potem możesz je zaimportować do phplist. Nieważne, czy jako osobne listy, czy dodając maile do już istniejącej. Można wysyłać każdy mailing do którejkolwiek z list (wybierasz przy ustawianiu mailingu, do których chcesz wysłać), albo wszystkich na raz. Ja wolałem mieć zawsze kilka list i w razie potrzeby tylko zaznaczać konkretne. Do tego jeden mail może być przypisany do więcej niż jednej listy (wtedy e-mail i tak leci tylko raz do niego). No i rozsyła całkiem sprawnie (mój rekord to mailing dla 16 list po 8-30k maili). Można poza tym rozsyłać maile z użyciem crona. Problem z nim jest tylko taki, że co serwer, to trzeba go trochę dokonfigurować. Ostatnim razem, kiedy go używałem, trzeba było dłubać mocno w templatkach html-owych maili, żeby cokolwiek pozmieniać. Nie wiem, czy coś się w tej chwili zmieniło, czy nie - dawno nie korzystałem. Z płatnych systemów nie korzystałem. Może mail chimp, albo inne draństwo? Podejrzewam że są bardziej zaawansowane, a na pewno mniej problematyczne (bo nie trzeba konfigurować). Tyle, że kasa... kasa... kasa :s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dzięki za info :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard80 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Nie wiem czy jest sens bawić się w darmowe oprogramowanie. Spróbuj Freshmail - jest bardzo dobry i nie drogi. Zaoszczędzisz sporo godzin klepania kodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poz Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 ja mam darmowe konto na freshmailu i prawie jestem zadowolony. Są pewne ograniczenia darmowego ale idzie przeżyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...