adamsizzle Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam, mam problem jak w temacie; nawet przy najmniejszej zmianie na '+' BCLK Frequency lub CPU Clock Ratio komp nie wstaje. Po 3 włączeniu powraca do domyślnych ustawień i śmiga na 2,67. Jaka może być tego przyczyna ? Mój sprzęt: i5 750 /2,66 Ghz AsRock P55 Extreme ram 2x2GB OCZ 1333Mhz Cl7, 2x2GB / 2x2GB Kingston 1333MHz CL7 HyperX chłodzenie na procu: SilentiumPC Fortis HE1225 msi 580gtx twin frozr II, zasilka OCZ ModXStream Pro 600W Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Jakie BCLK próbowałeś dać? Pamięci luzowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsizzle Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Na przykład 153. Co masz na myśli pisząc "luzowałeś" ? [edit:literówka] Edytowane 12 Stycznia 2012 przez adamsizzle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Zmniejszałeś taktowanie, podnosiłeś opóźnienia. Przy BCLK 153MHz pamięci mają taktowanie 1530MHz, CL7. Pamięci muszą być kozaki aby dały radę tyle zrobić. Zapoznałeś się z poradnikiem http://www.purepc.pl/podkrecanie/poradnik_podkrecanie_procesorow :?: Edytowane 12 Stycznia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsizzle Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 no tak :) Hm.. jak patrzę na te benchmarki z artykułu który zlinkowałeś to narazie mi się odechciało dla tych 3-5 klatek kręcić proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) no ja bym powiedział 7-8 klatek ale każdy widzi to co chce. Do tego masz znacznie mocniejszą kartę niż w artykule więc korzyści będą większe. Edytowane 12 Stycznia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsizzle Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 no ja bym powiedział 7-8 klatek ale każdy widzi to co chce. Do tego masz znacznie mocniejszą kartę niż w artykule więc korzyści będą większe. HM :)) a myślisz, że taki program na coś się zda ? http://www.asrock.com/feature/OCTuner/index.pl.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Chyba żartujesz. Tylko bios/uefi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Osobiście testowałem ten program i działał prawidłowo na AMD. Jednak tylko w celach testowych, również jestem zwolennikiem grzebania w biosie. No i operowaniem K10stat, jednak Intela to nie dotyczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...