Eragorin Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam W związku z faktem, że Fujitsu Siemens P19-2 który posiadam powali zaczyna odmawiać posłuszeństwa, poszukuje nowego monitora. Zastosowania monitora: - internet - programowanie - gry raczej tylko RPG i MMO (w pozostałe wole grać na TV) - filmy sporadycznie - amatorska grafika i obróbka zdjęć (często w odcieniach szarości i sepii) Moje oczekiwania: - cena w granicach 1000zł - min 23 cale i full HD - dobre odwzorowanie kolorów (na ile to możliwe w tej półce cenowej) - nie wyprana czerń - równomierne podświetlenie i możliwość ustawienia jasności w granicach 100 cd lub niżej - czas reakcji nie jest najważniejszy bo do lekkiego smużenia po paru latach używania matrycy PVA w FS P19-2 i Eizo L768 przyzwyczaiłem się Na razie rozważam: -Dell U2312HM (nie jestem pewien czy czerń mnie po PVA zadowoli, problemy z backlight bleeding, tylko 6bit+FRC) -BenQ EW2430 (mało testów w sieci, duży rozrzut równomierności podświetlenia) Czy jakiś posiadacz Dell U2312HM mógłby się wypowiedzieć jak monitor sobie radzi z wyświetlaniem przejść tonalnych odcieni sepii, bo rok temu parę dni użytkowałem Dell U2311H i miał z tym problemy. Czy jest coś innego w tym przedziale cenowym wartego zainteresowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 A będziesz gonił to Eizo :> ? Bo szukam drugiego dla siebie :) Jak coś napisz PM żeby nie zaśmiecać wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...