Skocz do zawartości
szpak

gdzie jest miejsce z mojeggo dysku !!!!!!!!???

Rekomendowane odpowiedzi

mam ibm 7200 obrotow ma juz ponad rok i jest super ..no ale to takie wprowadzenie

dzis zaówazylem ze mu odwalac zaczelo ..na partycji c ma 2 gb i pokazuje mi ze ma wolne 5 mb jak w rzeczywistosci jest 1 gb scan disk nic nie wykrywa gruntowny nigdy przejsc nie chcial i defragmentacja tez nic .. gdzi e jest moj dysk

a i jeszcze na partycji d zginely mi 7gb tz 2 foldery z gra i z filmami i nawet opcja szukja ich nie wykrywala a po sprawdeniu ctrl +a okazuje sie ze mam 10 gb wolnego myslame ze mi ktos skasowal ale po scan disku sie odnalazly ale co mam zrobic z c ? w nic nie moge zagrac bo mi wywala malo miejsca na dysku ... a nie chce formata @@!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się, ża masz winXP.....

taż mam takie problemy. partycja C=6Gb. wchodzę na dysk i zaznaczam wszystko. Okazuje sie, że dane zajmują 2,5Gb. Jednak właściwości dysku wyraźnie mówią, że zajęte miejsce=3,46Gb. Ukradło mi 1Gb.

Ale co najdziwniejsze(też myślałem, że to wina dysku). Wsadziełem do kompa seagate 20Gb U6 i po zainstalowaniu XP właściwości dysku twierdzą, że winda zajmuje prawie 2,6Gb!! Ale nic to-wchodzę na dysk, daję ctrl+a i winda zajmuje tylko 1,2Gb. To na pewno wina Xp-ka.

Scandisk oczywiście nie znajduje mi żadnych błędów.

W końcu się wku*******. Na mojej U6 usunąłem partycję, założyłem nową, sformatowałem, zainstalowałem windę i zajęte miejsce=2,5Gb. No i mówię: co jest, ku****!!!!!?????

Już wkur***** na maxa usunąłem partycję. Zainstalowałem windę ale w setupie wybrałem format NTFS. Teraz działa prawidłowo ale jakoś wolniej.

Dopiero teraz sobie przypomniałem o pliku wymiany............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plik wymiany to nie wszystko, bo zazwyczaj w XP odblokowana jest opcja hibernacji - dodatkowo dochodzi 256 - 512 miejsca zajetego na dysku - w zależności od ramu, ile te pliki mają najłatwiej sprawdzić ja otworzysz powiedzmy mój komputer/folder options/view i tam wybierz pokazywanie ukrytych plików - i jeszcze apply to all folders. Później zajżyj do katalogu głównego dysku C i zobacz ile zajmuje plik swap i ew. hibernate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no popelnilem blad i nie napisalem ze ma win me i system restore zwanym odzyskiwaniem systemu wylaczonym.... ale juz sie uporalem z tym format c niestety i ghost i jest jak nowy a win mi 450 mb zajmuje nawet po 2 miechach no wtedy 550 ale to i tak bardzo malo dusbuster polecam

wampir ... z tym pci to wiesz co ostatnio zauwazylem ze mi cos strasznie piszczy i to byl dysk dlatego zjechalem do pci 166 x11 i tak nie gram teraz wiem 1800 mhz mi styka i dyskowi lzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...