Ina. Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Z tydzień temu klawiatura w laptopie zaczęła wariować. Przestały działać niektóre klawisze. Uruchomiłam laptopa ponownie ale nic się nie zmieniło. Stwierdziłam, że oddam go do reklamacji. Następnego dnia stwierdziłam, że warto sprawdzić może mu się odwidziało i klawisze zaczęły działać - ku mojemu zdziwieniu klawisze działały ale po wciśnięciu jednego zachowywały się tak jakbym wcisnęła dwa w jednym momencie. Doszukałam się że powodem tego może być zalanie. Nie wykluczam że mogło się to stać chociaż to mało prawdopodobne, ale jeżeli jednak doszło do tego nie mogę go oddać na gwarancję. I tu moje pytanie. Czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć gdzie dostać klawiaturę do niego i jak się zabrać do samodzielnego wymienienia jej ? Z góry dziękuje za szybką odpowiedź :) Edytowane 15 Stycznia 2012 przez Ina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20081128164509625&board_id=3&model=A6Jc&page=1&SLanguage=pl-pl Pamiętasz o odłączeniu zasilania, wyjęciu baterii, uważasz aby nie wsadzić śrubokręta w matrycę. Klawiaturę kupisz na allegro. Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Wymiana klawy w tym modelu jest bardzo prosta, choć wymaga delikatności :) Ten sam sposób dotyczy wszelkich Asusów które mają zatrzaski trzymające klawiaturę oraz lapków innych producentów, choćby Dell. Mianowicie, klawa zamocowana jest czterema lub pięcioma plastikowymi "zapadkami" w górnej części. Za pomocą małego, cienkiego śrubokręcika (lub czegoś w ten deseń) należy delikatnie wcisnąć te zatrzaski równie delikatnie wciskając w stronę matrycy. Właściwie wystarczy tylko tyle żeby kliknęła klawiatura wyczepiając się z niego. Zaczynasz od pierwszego lub ostatniego, po wydostaniu jednego zaczepu klawy unieś ją czymś cienkim, np. nożykiem, a w tym samym czasie odpinaj kolejny zatrzask. I tak aż do końca :) Potem tylko wypinasz tasiemkę, wpinasz nową klawę - tę możesz lekko wygiąć (tak jakbyś chciała zrobić rulonik z kartki wzdłuż jej dłuższego boku, tylko delikatniej- tak żeby tylko lekko było wygięte i nic się nie połamało) - żeby lepiej trzymały się zatrzaski i była mocniej dociśnięta do obudowy. Efekt? Mniej uginająca się klawa. Tyle. Edytowane 16 Stycznia 2012 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...