T44 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam. Planuje modernizacje komputera i zastanawiam sie czy jest jakas wieksza roznica miedzy wydajnoscia i podatnoscia na oc tych procesorow. Procesor bedzie krecony takze nie interesuja mnie standardowe taktowania. Moje pytanie brzmi czy roznica miedzy i3 530 a i3 550 bedzie na tyle durza aby oplacalo sie doplacac pieniadze do wyzszego modelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Masz już płytę? Moim zdaniem sensowniej jest kupić i3 2100/2120, mimo że go nie podkręcisz. Ila ma Cię wyjść cenowo ten i3 5x0 z płytą? Kręcić i3 530 i 550 będzie sie tak samo, różnice mogą zależeć od sztuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T44 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Tak płyte już posiadam jest to GIGABYTE GA-P55A-UD4, i tak sie teraz zastanawiam czy do tej płyty można w ogóle włożyć i3 5x0? Na wielu stronach pisza ze ta płyta jest pod i5/i7 nie wspominajac nic o i3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Można, oto lista obsługiwanych procesorów przez tą płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T44 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dzięki wielkie uspokoiłeś mnie...:) Mam jeszcze 1 pytanie czy do takiego zestawu opłaca sie wkładać coś lepszego niż zwykłe 1333 CL9 od Goodrama? Przypominam że proc bedzie kręcony tyle na ile fabryka pozwoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Nie, różnica jest marginalna w codziennym użytkowaniu, a wręcz niezauważalna. Różnicę można najwyżej odczuć w syntetykach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T44 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Jeszcze mam jedno pytanie odnosnie pamieci. Otoz na liscie obslugiwanych pamieci przez moja plyte nie ma wspomnianych wyzej przeze mnie Goodramow. Czy to znaczy ze ta plyta ich nie obsluguje? Czy raczej na to nie zwracac uwagi? Na tej liscie nie ma tez np. tych pamieci. Edytowane 30 Stycznia 2012 przez T44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...