Skocz do zawartości
erbs

Temp problem HELP!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam spory problem. W jednym z moich postów pytałem o temp. na procesorach PIII Coopermine. W porównaniu z prockiem 733 moja 600 była o 10 ~ 20 oC cieplejsza. "Pewnie wentylatorek słabo się kręcił" - pomyślałem i wydłubałem proca z MoBo, wyczyściłem wentylka i radiator. Żeczywiście po tym zabiegu wentylator zaczął się kręcić szybciej, ale temperatura proca wzrosła 0 10oC. Teraz nie spada poniżej 50 oC, a wcześniej zdażało się, że było poniżej 40. Co robić. Pomocy!! :(

Dodam, że mój proc to 600 EB slot 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam spory problem. W jednym z moich postów pytałem o temp. na procesorach PIII Coopermine. W porównaniu z prockiem 733 moja 600 była o 10 ~ 20 oC cieplejsza. "Pewnie wentylatorek słabo się kręcił" - pomyślałem i wydłubałem proca z MoBo, wyczyściłem wentylka i radiator. Żeczywiście po tym zabiegu wentylator zaczął się kręcić szybciej, ale temperatura proca wzrosła 0 10oC. Teraz nie spada poniżej 50 oC, a wcześniej zdażało się, że było poniżej 40. Co robić. Pomocy!! :( 

Dodam, że mój proc to 600 EB slot 1

Moze po prostu nie nalozyles (lub nalozyles za duzo) pasty ?

Albo zle dopasowales i zapioles radio ?

Dobrze jest przeszlifowac i wypolerowac radio od spodu, i zapodac minimalna ilosc pasty (nawet najlepasza pasta, jak jest za duzo , to spowoduje wzrost temp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale ja w ogóle nie zdejmowałem radia - boję się bo nigdy tego nie robiłem. Co robić?

Zawsze jest ten pierwszy raz :P

Delikatnie srubokretem plaskim odepnij zaczep coolera , i go zdejmij.

Jak masz pasta polerska to wiesz co ze spodem radia powinienes zrobic 8)

Potem posmaruj prockowi jaderko i cooler z powrotem zaloz, w odwrotnej kolejnosci jak sciagales.

W topicu powyzej jest opisane jak smarowac itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...