erbs Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Witam. Mam spory problem. W jednym z moich postów pytałem o temp. na procesorach PIII Coopermine. W porównaniu z prockiem 733 moja 600 była o 10 ~ 20 oC cieplejsza. "Pewnie wentylatorek słabo się kręcił" - pomyślałem i wydłubałem proca z MoBo, wyczyściłem wentylka i radiator. Żeczywiście po tym zabiegu wentylator zaczął się kręcić szybciej, ale temperatura proca wzrosła 0 10oC. Teraz nie spada poniżej 50 oC, a wcześniej zdażało się, że było poniżej 40. Co robić. Pomocy!! :( Dodam, że mój proc to 600 EB slot 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Witam. Mam spory problem. W jednym z moich postów pytałem o temp. na procesorach PIII Coopermine. W porównaniu z prockiem 733 moja 600 była o 10 ~ 20 oC cieplejsza. "Pewnie wentylatorek słabo się kręcił" - pomyślałem i wydłubałem proca z MoBo, wyczyściłem wentylka i radiator. Żeczywiście po tym zabiegu wentylator zaczął się kręcić szybciej, ale temperatura proca wzrosła 0 10oC. Teraz nie spada poniżej 50 oC, a wcześniej zdażało się, że było poniżej 40. Co robić. Pomocy!! :( Dodam, że mój proc to 600 EB slot 1 Moze po prostu nie nalozyles (lub nalozyles za duzo) pasty ? Albo zle dopasowales i zapioles radio ? Dobrze jest przeszlifowac i wypolerowac radio od spodu, i zapodac minimalna ilosc pasty (nawet najlepasza pasta, jak jest za duzo , to spowoduje wzrost temp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Coś mi się wydaje że te proce na Slot1 ogólnie "trochę" się grzały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Nie masz racji!!! Slot1 mialem p2 233 i na o/c 417 mial 50 c Wisz A nie o/c miał 25c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Reed ma racje i jego posluchaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Tak ale ja w ogóle nie zdejmowałem radia - boję się bo nigdy tego nie robiłem. Co robić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Tak ale ja w ogóle nie zdejmowałem radia - boję się bo nigdy tego nie robiłem. Co robić? Zawsze jest ten pierwszy raz :P Delikatnie srubokretem plaskim odepnij zaczep coolera , i go zdejmij. Jak masz pasta polerska to wiesz co ze spodem radia powinienes zrobic 8) Potem posmaruj prockowi jaderko i cooler z powrotem zaloz, w odwrotnej kolejnosci jak sciagales. W topicu powyzej jest opisane jak smarowac itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...