vlodek2532 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Do konkretu Przechodzę na Neo 20 mb (niestety TP to jedyna opcja u mnie). Dotychczas miałem 6 mb i WiFi jako tako dawało radę. Pojawia się problem bo chciałbym połaczyć 3-4 komputery w moim pokoju do neta za pomocą kabli. Jak wygląda sięc teraz? Gniazdko dość sporo od mojego pokoju (około 10 metrów w lini prostej, w domu przez dość grube ściany)i dwa laptopy przez WiFi w pobliżu routera obecnego (TP-Link TD-W8960N. Czy jest opcja dokupienia drugiego routera i puszczenia skrętki do tego TP-Linka? Dobrze by było by router u mnie miał też WiFi ale to nie konieczność. Puszczanie kabli z pierwszego routera bezpośrednio do mnie odpada - góra jeden kabel może iść. PS. Przy okazji inny problem, kupiłem ostatnio telefon bezprzewodowy i gdy podłącze go przez ten filtr telefon nie działa jak powinnien (np. gdy zadzwonie gdzieś to nie moge się rozłączyc, rozmowa jest przerywana) a gdy usunę ten filtr i ktos zadzwoni to podczas rozmowy w całym domu nie ma neta. Założyłem drugi filtr - to samo. Kupiłem nowy, ponoć lepszy - telefon ani internet nie działają wcale. Edytowane 22 Stycznia 2012 przez vlodek2532 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Możesz kupić router, będziesz miał wtedy wifi. Na nowym routerze ustawiasz ip nie kolidujące z pozostałymi urządzeniami w sieci, wyłączasz serwer DHCP, konfigurujesz zabezpieczenia wifi. Łączysz wtedy routery LAN <->LAN. Gra. Router z portem WAN, żagne modemy nie są potrzebne Jeśli nie chcesz wifi, wystarczy dowolny switch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Możesz coś polecić, zaproponować z WiFi? Tak do 500 zł ale jak nie potrzeba takiego wydatku to oszczędność nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 (edytowane) TL-WR841N @down, nie mam pojęcia jak ugryźć problem telefonu. Edytowane 23 Stycznia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Ok, dzięki. A nie wiesz co może być nie tak z tym telefonem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...