kilanek11 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam! Od razu mówię, że w temacie komputerów jestem zielony. Pare godzin temu resetowałem komputer, przy włączaniu się zaczął dziwnie pikać. Trzy piknięcia pod rząd sekunda przerwy i tak w kółko. Kilka razy z różnymi odstępami czasowymi próbowałem go włączyć, lecz dalej nic. Nie umiem resetować biosu itp. :( Jakieś pomysły co mogę zrobić sam, żeby komputer znowu zaczął działać, czy po prostu lepiej będzie jak go zaniosę do jakiegoś kumatego informatyka? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zresetować bios. Wypnij kabel zasilający, otwórz obudowę, zlokalizuj płaską, okrągłą bateryjkę na płycie głównej - wyjmij ją na minutę. Potem to samo w odwrotnej kolejności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Tutaj masz opis błędów sygnalizowanych przez bios pikaniem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilanek11 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zrobiłem tak jak radził QrVicH. Wszystko działa tak jak powinno. To co zrobiłem, to jest restart biosa? Jaka mogła być przyczyna, że tak się stało? Dzięki za pomoc :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Tak, reset/restart biosu. Czasem nawet niepoprawne wyłączenie kompa czy jakieś uderzenie w budę podczas pracy może spowodować konieczność resetu biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...